Η μάχη του Χανιώτη παραολυμπιονίκη Τσαπατάκη να μπει στο αμάξι του επειδή κάποιος διπλοπάρκαρε

Η μάχη του Χανιώτη παραολυμπιονίκη Τσαπατάκη να μπει στο αμάξι του επειδή κάποιος διπλοπάρκαρε

Η νοοτροπία ορισμένων Ελλήνων οδηγών που αδιαφορούν πλήρως για τους ΑμεΑ, είναι πολλές φορές εξοργιστική. Και ένα κλασικό παράδειγμα είναι αυτό που απαθανάτισε ο Χανιώτης  παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με βίντεο που ανάρτησε στα σόσιαλ.

Ο σπουδαίος παραολυμπιονίκης έδωσε πραγματική… μάχη για να μπει στο αυτοκίνητό του, καθώς ένας ασυνείδητος διπλοπάρκαρε δίπλα σε θέση για ΑμεΑ.

Ο Τσαπατάκης μετά βίας χωρούσε με το αναπηρικό του καροτσάκι ανάμεσα από τα δύο οχήματα και πάλευε για να μπει στο αυτοκίνητό του. Τα κατάφερε, ωστόσο η εξοργιστική αυτή νοοτροπία του οδηγού του άλλου αυτοκινήτου, έφερε και το αντίστοιχο σχόλιο από τον Ελληνα παραολυμπιονίκη στο Facebook.

Η ανάρτηση του Τσαπατάκη

«Δικαίωμα στην ζωή, έχουμε όλοι! Άλλη μια φορά που διαπίστωσα ότι κάποιοι στερούν αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής (όπως αναφέρομαι αντί για τον όρο ανάπηροι ή ΑΜΕΑ) και αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν.

Άλλη μια φορά που διαπίστωσα, από προσωπική εμπειρία, ότι πρέπει να συνεχίσω να δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές μήπως και αλλάξει η “α-παιδεία” όλων εκείνων…
Καμιά φορά όμως, δεν θα με σταματήσει από το να πιστεύω ότι θα αλλάξουμε! Για την ιστορία, είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου σε θέση στάθμευσης για ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου διπλο-πάρκαρε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να ανοίξω όσο χρειάζεται την πόρτα για να μπω και να βάλω το καρότσι μέσα. Τα κατάφερα όμως, όπως κάθε φορά! Τι θα συμβεί όμως όταν τα χέρια μου θα πάψουν να είναι δυνατά;».

gazzetta