Η κρητικιά Κατερίνα που συγκλονίζει στις μάχες με την πύρινη λαίλαπα

Η κρητικιά Κατερίνα που συγκλονίζει στις μάχες με την πύρινη λαίλαπα

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τις μάχες στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών επιχειρώντας ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σταματήσουν την πύρινη κόλαση.

Μέσα σε όλους εκείνους που “πολεμούν” στα μέτωπα των πυρκαγιών και η Κατερίνα Ιωαννίδου, η γνωστή ηρωίδα πυροσβέστης που για μια ακόμα φορά συγκλονίζει με την παρουσία της στα πύρινα μέτωπα.

Μια φωτογραφία της Κατερίνας στην φωτιά στις Αφίδνες, από τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, στάθηκε αφορμή για εκδηλώσεις θαυμασμού από χιλιάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και έναυσμα για να μάθουμε την στενή σχέση της με την Κρήτη. 

Μάλιστα, η Κατερίνα Ιωαννίδου κατάγεται από την Κρήτη και έχει συγγένεια με την οικογένεια του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη.  Το γεγονός γνωστοποίησε η ίδια η κόρη του Μανώλη, Ναταλία Ρασούλη, με ανάρτηση της. Φυσικά η Ναταλία δήλωσε πολύ υπερήφανη που είναι ξαδέρφια, ενώ υποκλήθηκε και στο μεγαλείο της.

Γράφει συγκεκριμένα στην ανάρτηση της:

Μόλις μου είπαν, από την προηγούμενη ανάρτηση που έκανα για την μοναδική αυτή πυροσβεστίνα, την Κατερίνα Ιωαννίδου, ότι αυτή η σπουδαία γυναίκα είναι ξαδέλφη μου και τα έχασα!
Κόρη της ξαδέλφης του πατέρα μου από την Κρήτη, το γένος Ρασούλη.
Ε, δεν μπορώ να μην το πω και ας μην την έχω γνωρίσει προσωπικά. Ακόμα το μόνο σίγουρο:
Κοριτσάρα μου, είμαι περήφανη που είμαι ξαδέλφη σου!
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου!


Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Κατερίνας Ιωαννίδου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Μόλις ένα χρόνο πριν είχε προκαλέσει και πάλι αίσθηση, για την προσπάθειά της στην διάρκεια μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην Ανάβυσσο.

Κεντρική φωτογραφία : Marios Lolos