Η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες δύο θέσεις κορυφαίων ταξιδιωτικών οδηγών

Η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες δύο θέσεις κορυφαίων ταξιδιωτικών οδηγών

Στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων – σε ολόκληρο τον κόσμο – ταξιδιωτικών οδηγών Lonely Planet και National Geographic Traveller βρίσκεται η Κρήτη

Εκτός από τη «Μεγαλόνησο», την τιμητική τους στους προτεινόμενους προορισμούς, είχαν η Μάνη, η Κάλυμνος, η Λέρος, τα Μετέωρα, οι Δελφοί, ενώ η Αλόννησος ξεχώρισε από το National Geographic Traveller για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας.

Εν μέσω πανδημίας, οι δύο ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τα περιοδικά των ομίλων τους, προτείνουν στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους παγκοσμίως, να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς.

Η Ελλάδα, στο σύνολό της, αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021.

Συγκεκριμένα, η αρθρογράφος Kate Armstrong αναφέρει τα εξής:

«Οι Έλληνες είναι «πράσινοι» για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».

Στο μεταξύ οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων» η οποία και θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου.