Η Ένωση Άθεων καλεί σε «φανερό τηλε-δείπνο»

Η Ένωση Άθεων καλεί σε «φανερό τηλε-δείπνο»

Η Ένωση Άθεων καλεί σε «φανερό τηλε-δείπνο»
explore Chania

Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή η Ενωση Αθέων διχάζει καθώς προσκαλεί τα μέλη της ανά την Ελλάδα σε συνεστιάσεις κρεατοφαγίας

«Φανερό Τηλε-Δείπνο» για την «ανάσταση της φύσης» διοργανώνει απόψε η Ενωση Αθέων προσαρμοζόμενη στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, που απαγορεύουν τις συναθροίσεις. Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή η Ενωση Αθέων διχάζει καθώς προσκαλεί τα μέλη της ανά την Ελλάδα σε συνεστιάσεις κρεατοφαγίας.

Φέτος, ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα. Όπως αναφέρει η ένωση, «είναι ο καιρός των ανοιξιάτικων διακοπών και κανονικά η Ένωση Αθέων θα σας προσκαλούσαμε στον Φανερό Δείπνο μας. Ο SARS COV-2 όμως, όπως όλα τα προϊόντα της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής, θέλει να επιζήσει και να αναπαραχθεί κι έτσι έφερε τον κόσμο ανάποδα φέτος. Παράλληλα απέδειξε ότι οι διάφορες θεότητες, ως φανταστικές οντότητες, είναι ανίσχυρες μπροστά στους φυσικούς νόμους».
ΦΑΝΕΡΟΣ_ΔΕΙΠΝΟΣ_2019

Για το λόγο αυτό και «σαν καλοί μαθητές και μαθήτριες των Δαρβίνου και Dawkins που είμαστε, προσαρμοστήκαμε. Σας προσκαλούμε λοιπόν στον Φανερό Τηλε-Δείπνο μας, μια ανοιχτή τηλεδιάσκεψη, για να χαιρετηθούμε, να γνωριστούμε, και να μιλήσουμε για την Ένωση και τις δραστηριότητές της. Και για να γιορτάσουμε την ανάσταση της φύσης και τον αναμενόμενο θρίαμβο της ζωής και της ανθρώπινης επιστήμης την Παρασκευή 17-04-2020 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ».

Πέρυσι, ο «φανερός δείπνος» της Ενωσης Αθέων στην Αθήνα είχε πραγματοποιηθεί σε ψητομαγειρείο με το κάλεσμα προς τα μέλη της να είναι τελείως διαφορετικό: «Απέχουμε από το πένθος, όχι από τη λογική! Κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και όλες/οι ενδιάμεσα, είσαστε όλοι καλοδεχούμενοι, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!».

protothema.gr