Η Ελεάννα και ένας “ύμνος” για την Κρήτη στην γερμανική τηλεόραση

Η Ελεάννα και ένας “ύμνος” για την Κρήτη στην γερμανική τηλεόραση

Η κάμερα την ακολουθεί σε μια επίσκεψή της στο νησί – Η οικογένεια Πιτσικάκη και ο Μαλεβιζιώτης

Ένα ντοκιμαντέρ “γεμάτο” Κρήτη θα προβληθεί στο γερμανικό κανάλι ZDF τον ερχόμενο Απρίλιο, με πρωταγωνίστρια την νεαρή μουσικό Ελεάννα Πιτσικάκη, που ζει και σπουδάζει στην Γερμανία.
Η κάμερα ακολούθησε το καλοκαρί του 2020 την 23χρονη Ελεάννα σε μια από τις επισκέψεις της στο νησί και παρουσιάζει επίσης την οικογένειά της. Το σχετικό δημοσίευμα – προαναγγελία της προβολής μιλά για ένα “ταξίδι στις ιδιαιτερότητες της Κρήτης.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται:

“Η Κρήτη χαρακτηρίζεται από φύση που σου παίρνει την ανάσα με ψηλά βουνά, άγριες χαράδρες και μεγάλες (μακριές) παραλίες. Ναοί χιλιάδων ετών είναι μάρτυρες της πλούσιας κουλτούρας του νησιού.
Αυτή η ταινία παίρνει τις τηλεθεατριες και τους τηλεθεατές μαζί σε ένα ταξίδι στις ιδιαιτερότητες της Κρήτης – και τους κατοίκους της. Μέσα από την παρουσίαση μιας πολύ ιδιαίτερης οικογένειας βλέπουμε στιγμές από τη ζωή των ντόπιων, οι οποίες μένουν συνήθως κρυμμένες.

Οικογενειακή επίσκεψη στην πατρίδα

Κοντά στο το Ηράκλειο μένει η Οικογένεια Πιτσικάκη. Ο πατέρας Κωνσταντίνος είναι ελληνορθόδοξος ιερέας, η μητέρα Εύα μαέστρος, και δίπλα στους δυο γιους η κόρη Ελεάννα, που έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για το νησί.
Σπουδάζει μουσική στο Manheim, αλλά η νοσταλγία της για το σπίτι την κάνει ακόμα πιο σίγουρη για το γιατί αγαπάει τόσο πολυ αυτόν τον παράδεισο της Μεσογειου. Η κάμερα είναι εκεί σε μια από τις επισκέψεις της στην πατρίδα και έτσι είναι δυνατόν μαζι της να κερδίσουμε μια ματιά στην πραγματική κρητική ζωή.

Το Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τον αδερφό της Γρηγορη, στο χωριό Κρουσώνας στα βουνά πίσω από το Ηράκλειο. Αυθόρμητα βγαίνουν όργανα από τις θήκες τους και φίλοι χορεύουν μαζί – για τους ξένους μια σημαντική σημείωση: το Συρτάκι δεν υπάρχει στ΄ αληθεια, “ανακαλύφθηκε” για την ταινία Αλέξης Ζορμπας, που γυρίστηκε κάποτε στην Κρήτη.
Προτιμούν να χορεύουν τον πολύ πιο περίπλοκο Μαλεβιζιώτη, είναι μέρος κάθε γιορτής εδώ. Και για τους Πιτσικακηδες, όπως και γενικά στην Κρήτη, το φαγητό έχει επίσης μια πολύ υψηλή θέση: τηγανισμένες πίτες, μικρά σαλιγκάρια που μαζεύουν μόνοι τους και ελαιόλαδο, από δικά τους δέντρα, είναι για αυτή την οικογένεια όπως και για πολλούς Κρήτες στο μενού.
Η μητέρα Εύα μυεί τους θεατές λίγο στα μυστικά της”.

Εκτός από αυτήν την οικογενειακή επίσκεψη, η ταινία δίνει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού: Η παραλία των ονείρων Πρέβελη, όπου σχεδόν αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στην Καραϊβική, επειδή ένα πραγματικό δάσος με φοίνικες το συνορεύει. Στη συνέχεια, το Ρέθυμνο με το γραφικό λιμάνι του: η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι μαγνήτης, ειδικά για πολλούς Γερμανούς”.

Πηγή: zdf.de

Φωτογραφία: ZDF/Michael Petsch