Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει τόπλες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω, δεν έχεις δικαίωμα να με βλάψεις»

Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει τόπλες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω, δεν έχεις δικαίωμα να με βλάψεις»

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών -και όχι μόνο- έστειλε η Δανάη Μπάρκα με μία ανάρτησή της στο Instagram.

Η γνωστή παρουσιάστρια δημοσίευσε μία φωτογραφία, όπου ποζάρει με το μπικίνι της τόπλες, ξαπλωμένη μπρούμυτα σε μία ξαπλώστρα και τόνισε αυτό που όλοι θα έπρεπε να έχουμε ως αυτονόητο, πως ό,τι κι αν φορέσει -ή δεν φορέσει- κανείς, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τον βλάψει.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Δανάη Μπάρκα με ένα μακροσκελές κείμενο κατέστησε σαφές ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μπορώ να φοράω ο,τι θέλω. Μπορώ να μην φοράω ό,τι θέλω. Μπορώ να βρίσκομαι όπου θέλω. Μπορώ να είμαι με όποιον θέλω. Έχω δικαίωμα να είμαι ίση με τους γύρω μου. Έχω δικαίωμα να βγαινω,να χορεύω,να κυκλοφορώ μόνη μου. Έχω δικαίωμα να γνωρίζω κόσμο,να γελαω,να φλερτάρω. Έχω δικαίωμα να είμαι οοοπως νιώθω καλα ή όπως μπορώ να είμαι. Έχω ανάγκη να αγαπήσω,να αγαπηθώ,να εμπιστευτώ,να αφεθώ,να ονειρευτώ. Έχω δικαίωμα να εργαστώ,να δημιουργήσω,να κάνω καριερα. Έχω αναγκη να με αγαπούν,και να με φροντίζουν. Εσυ όμως,και ο κάθε «εσυ» δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να με βλάψεις. Δεν έχεις δικαίωμα να με αγγίξεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με εκθέσεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με πληγώσεις ψυχικά ή σωματικά. Αν το κάνεις,θα υποστείς τις νομικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα υποστείς και τις κοινωνικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα είσαι απλά ένας ανασφαλής και ανώριμος (απ)άνθρωπος που θεωρείς ότι είσαι πιο δυνατός από μένα.Εγώ όμως,και η κάθε εγω,έχω φωνή. Επίσης εγω και η κάθε εγω θα μπορούσα να είμαι η αδερφή σου,η μάνα σου,η γυναίκα σου,η κολλητή σου,το παιδί σου κι αυτές δεν θα ήθελες να τις βλάψεις. Ωστόσο εγω,και η κάθε εγώ, είμαι και ανθρωπος με ενσυναίσθηση και δεν θα επέλεγα ποτέ να ξεσηκωσω έναν οχετό εναντίον ΚΑΝΕΝΟΣ. Θα ήθελα όλα να γίνονται με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,με ειρήνη και με σεβασμό σε οποιονδήποτε μπορεί να “τα ακουσει” χωρίς λόγο. Θα ήθελα την τρυφερότητα και την στήριξη μου να την δείχνω σε όλα τα θύματα αλλά τα αρνητικά μου συναισθήματα σε κανέναν-γι αυτό θα ήθελα να αποφασίζει ο εισαγγελέας και οι δικαστές.Θα ήθελα να μετατρέπω τα κακά μου συναισθήματα σε δύναμη για όσους με έχουν ανάγκη,γιατί αν ποτέ βρεθώ σε αντίστοιχη θέση αυτό θα χρειαστώ. Στήριξη και συμπόνοια. Κακό ας μην παθαίνει κανείς. Κανείς.Υπάρχει μεγαλύτερο κακό απ το να ζείς με το βάρος ότι είσαι ένας στυγνός κακοποιητής; Όχι. Γιατί όμως να γίνω κι εγω; Δεν θα γίνω. Θα απαιτώ τα δικαιώματα μου,θα στέκομαι δίπλα σε όποιον με έχει αναγκη και δε θα βλάπτω κανέναν.Ούτε σωματικά,ούτε λεκτικά. Θα υπερασπίζομαι πάντα την αγάπη για όλους και τον σεβασμό προς ολους. Πάντα. Αυτό θεωρώ ενσυναισθηση,αυτό θεωρώ ειρηνη,αυτό ονειρεύομαι για την κοινωνία. Εσυ; Καληνύχτα».

Δείτε την ανάρτησή της: