Ο… γυμνός μπαμπάς Κώστας Κρομμύδας

Ο… γυμνός μπαμπάς Κώστας Κρομμύδας

Ο ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, που έγινε γνωστός από το ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά “Η ζωή της άλλης”, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, όπου εκθέτει την εμπειρία του στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής του, εκείνον του πατέρα.

Ο τίτλος του, “Μπαμπά, μεγάλωσέ με”, είναι παραπλανητικός… Ο Κ. Κρομμύδας καταθέτει την προσωπική του άποψη, βασιζόμενος στην μέχρι στιγμής ανατροφή της τετράχρονης κόρης του, ωστόσο θεωρεί ότι πρώτα από όλα αυτό το βιβλίο αφορά αρχικά τις γυναίκες.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Πρωινό mou” της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα «από τον τίτλο φαίνεται να απευθύνεται στους μπαμπάδες, αλλά το πρώτο πράγμα που γράφω στο βιβλίο είναι ότι το καλύτερο είναι πρώτα να το διαβάσουν οι μαμάδες».

Στο εμπειρικό αυτό βιβλίο ο ηθοποιός-συγγραφέας αναφέρει τα λάθη που έχει κάνει σαν πατέρας, όπως η “δωροδοκία” του παιδιού του προκειμένου να έχει το αποτέλεσμα που θέλει ως γονιός.

Μία ακόμα μεγάλη “παγίδα” για τον άντρα, κατά τη γνώμη του Κρομμύδα, είναι η στάση του απέναντι στη μητρική προτεραιότητα της συζύγου για τη φροντίδα του παιδιού.

Επίσης, υποστηρίζει ότι ένα παιδί θα πρέπει να εξοικειωθεί από νωρίς με το ανθρώπινο σώμα.

Σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου με τίτλο “Γυμνός Μπαμπάς”, ο συγγραφέας αναφέρει ότι η κόρη του τον έχει δει γυμνό, κάτι που θεωρεί υγιές, αφού με αυτόν τον τρόπο της έμαθε να διακρίνει τις διαφορές μεταξύ του αντρικού και του γυναικείου σώματος.

«… Διαφορετικά, δημιουργούνται τρομερά κόμπλεξ στα παιδιά. Περιγράφω ένα περιστατικό, όπου σε μία οικογένεια το παιδί, όταν πήγαιναν επισκέπτες στο σπίτι, πήγαινε στην κλειδαρότρυπα και κοίταγε στο μπάνιο. Το έκανε πάντα!», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ