Σαν Φρανσίσκο: Η πρωταπριλιάτικη φάρσα με γυμνούς υπαλλήλους δεν βγήκε σε καλό…

Σαν Φρανσίσκο: Η πρωταπριλιάτικη φάρσα με γυμνούς υπαλλήλους δεν βγήκε σε καλό…

Σε ένα τολμηρό εγχείρημα προχώρησε το online περιοδικό «Bold Italic», poy εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, καλώντας όλους τους υπαλλήλους να εργαστούν για ένα μήνα εντελώς γυμνοί, με σκοπό να διαπιστωθεί αν αυτό θα «γεννούσε» πιο δημιουργικές ιδέες.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αφού οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκληση των εργοδοτών, ενώ κάποιοι ένιωσαν αμήχανα να πετάξουν τα ρούχα τους και να κυκλοφορούν εντελώς γυμνοί.

Έπειτα από λίγες ημέρες, οι αναστολές τους εξαφανίστηκαν και δούλευαν όλοι όπως πριν με μεγάλη οικειότητα νιώθοντας πάνω απ’ όλα άνεση με την εικόνα του σώματός τους.

Τα αστεία φυσικά δεν έλειψαν, ενώ προέκυψαν και κωδικοποιημένα μηνύματα, όπως «οι σκληρές ρώγες» σημαίνουν «πρέπει να συγκεντρωθείς» και οι «χαλαρές ρώγες» ότι είναι ώρα για συζήτηση και διάλειμμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους να εκτοξεύσουν τις εργασιακές τους επιδόσεις, δίνοντας καινούργια δυναμική στην εταιρεία. Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την αλλαγή της διάθεσής τους, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και τη δημιουργικότητά τους, αποτέλεσμα του νέου αυτού τρόπου εργασίας.

Και τώρα… η πικρή αλήθεια

Όσοι διαβάσατε μέχρι εδώ και όλα τα παραπάνω σας έβαλαν… ιδέες για κάτι ανάλογο στον εργασιακό σας χώρο, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Διότι όλα τα παραπάνω δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την πρωταπριλιάτικη φάρσα του περιοδικού προς τους αναγνώστες του, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες ανθρώπων που, προφανώς, δεν εργάζονταν στο εν λόγω περιοδικό…

Και γιατί λέμε «εργάζονταν» και όχι «εργάζονται»; Διότι, μόλις χθες, οι ιθύνοντες του online περιοδικού ανακοίνωσαν ότι αναστέλλει τη λειτουργία του… Έπειτα από μια τέτοια εξέλιξη, προφανώς, ακόμα και η πρωταπριλιάτικη φάρσα, «ξινή» βγήκε στους υπαλλήλους…

{gallery}00000/09-Apr/gr{/gallery}

protothema.gr