Πόσο διαρκεί το καλό sex

Πόσο διαρκεί το καλό sex

Το καλό σεξ προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους και μία από αυτές είναι και ο χρόνος που διαρκεί! Όμως παρά το ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι η μεγάλη διάρκεια είναι ατού στην ερωτική πράξη νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα! 

Οι ερωτικές επαφές που κρατούν ώρες είναι βαρετές υποστηρίζουν οι ερευνητές της ομάδας του καθηγητή Ψυχολογίας στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Έρικ Κόρτι.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν, σε αντίθεση με άλλους, ότι όλες οι ερωτικές συνευρέσεις που διαρκούν… ώρες δεν προσφέρουν καμία ξεχωριστή ευχαρίστηση και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ζητήθηκε από χιλιάδες ζευγάρια να αξιολογήσουν την διάρκεια της ερωτικής επαφής που θεωρούν «επιθυμητή», «επαρκή», «πολύ σύντομη» και «πολύ μακρά».

Τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα: 

Πολύ σύντομη επαφή, χαρακτηρίστηκε αυτή που διαρκεί 1 με 2 λεπτά.
Eπαρκής επαφή, χαρακτηρίστηκε αυτή που κρατάει 3 ως 7 λεπτά.
Επιθυμητή επαφή, αυτή που διαρκεί από 7 μέχρι και 13 λεπτά.
Βαρετή ή κουραστική, αυτή που ξεπερνάει τα 13 λεπτά

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, δεν θα πρέπει οι άνθρωποι να αισθανθούν άσχημα αν η σεξουαλική τους ζωή δεν ακολουθεί τους παραπάνω κανόνες. Ολα αυτά αποτελούν ευρύματα που αντικατοπτρίζουν τον λεγόμενο “μέσο όρο”.

Δεν σημαίνει σε καμμία περιπτωση ότι όποιος δεν ανήκει σε αυτόν, έχει πρόβλημα! 

“Αναφερόμαστε στη διάρκεια της συνουσίας, αυτής καθεαυτής!” Πολλά ζευγάρια αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά, κι έτσι διαβάζοντας αυτήν την έρευνα θα σκεφτούν “τι λέει αυτός;”.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι χρόνοι που προκύπτουν από την έρευνα αντιστοιχούν αποκλειστικά στην συνουσία και όχι στα ερωτικά παιχνίδια που προηγούνται!”, διευκρινίζει!

 

nooz.gr