Γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο εδώ και 2 χρόνια – Μήνυσαν καθηγητές

Γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο εδώ και 2 χρόνια – Μήνυσαν καθηγητές

Προβληματισμό προκαλούν οι περιτπώσεις όσων όχι μόνο δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν εμβολιάζουν και τα παιδιά τους.

Ένα ζευγάρι στις Σέρρες αρνείται στα 4 παιδιά του να πάνε στο σχολείο για 2η συνεχή χρονιά και όλο αυτό για να μην κάνουν τεστ και φορέσουν μάσκες.

Όπως λέει η μητέρα των τεσσάρων παιδιών, είναι κατά των εμβολίων και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά… Αν είναι θέλημα Θεού, να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα – δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο – δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα.»

Η οικογένεια έχει συνολικά 6 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 πάνε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

«Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν selftest. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι’ αυτό το λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», λέει η μητέρα.

Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι δηλώσεις του πατέρα. «Είναι ιατρική πράξη την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;» 

Παράλληλα, οι καθηγητές έχουν ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί και προπηλακισμούς από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Ρίζος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αρνούνται τη μάσκα, τα selftest και όλα τα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Πηγή: skai.gr