GNTM 5: Η γυμνή φωτογράφιση κατά του body shaming και η αποχώρηση express της Ντορέλας (video)

GNTM 5: Η γυμνή φωτογράφιση κατά του body shaming και η αποχώρηση express της Ντορέλας (video)

Η επόμενη μέρα στο σπίτι του GNTM 5 βρήκει τα μοντέλα στην κουζίνα, με την Κότυ να «κακομαθαίνει» τις φίλες της φτιάχνοντας κρέπες ενώ οι νέες υποψήφιες προκαλούν απογοήτευση, με τις ίδιες να παραπονιούνται για περίεργες συμπεριφορές off camera.

Η άφιξη της model instructor Mary Vitinaros και του coach Χρήστου Μπίρμπα, αλλάζει τη διάθεση των κοριτσιών, καθώς εγκαινιάζουν μία νέα κατηγορία στο σπίτι: τα GNTM news! Η Δέσποινα προσφέρεται να κάνει την αρχή και καλείται μέσα σε ένα λεπτό, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να αφηγηθεί τα νέα της εβδομάδας, ό,τι δηλαδή συμβαίνει μέσα στο σπίτι, που δεν βλέπουν οι τηλεθεατές. Το ίδιο θα κάνουν και τα υπόλοιπα μοντέλα κάθε εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ο ρόλος της newscaster ιντριγκάρει τις διαγωνιζόμενες.

Αμέσως μετά ξυπνούν μνήμες από τις οντισιόν, καθώς η Mary Vitinaros φέρνει μαζί της την influencer, instagram expert και hostess του GNTM 5, Έλενα Γαλύφα, που έρχεται για ένα mini-masterclass στο ύπαιθρο και με props δύο λεκάνες τουαλέτας! Η Mary Vitinaros, ο Χρήστος Μπίρμπας και η Έλενα Γαλύφα, παροτρύνουν τα κορίτσια να βγουν από το comfort zone τους και να αναπαραστήσουν αυτή την τεράστια τάση των social media, που σκοπό έχει να αναδείξει μικρές, καθημερινές στιγμές χωρίς ντροπή αλλά με θάρρος. Η μία υποψήφια φωτογραφίζει την άλλη σε ένα instagram moment, με την Έλενα Γαλύφα να ενθουσιάζεται από την εφευρετικότητά τους.

Το γράμμα του GNTM 5 μιλάει με γρίφους και τα κορίτσια έχουν πολλά ερωτηματικά, ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει τα μοντέλα για αυτό που θα ακολουθήσει. Η φωτογράφηση αποχώρησης, όπως ανέφερε το γράμμα, καλεί τα μοντέλα να συνεργαστούν και να μοιραστούν ένα… μπικίνι, να αφήσουν τα σώματά τους να μιλήσουν, να ποζάρουν σε μία πισίνα στον φωτογραφικό φακό του Joey Leo, περνώντας το μήνυμα του body positivity και καταρρίπτοντας τον όρο body shaming, ενώ φωτογραφίζονται για την καμπάνια Dust+Cream Shimmer Body Oil. Τα κορίτσια ανταποκρίνονται πολύ ώριμα στην ιδέα, τα τέσσερα νέα μοντέλα δημιουργούν στις «παλιές» πολλά ερωτηματικά σχετικά με την απόδοσή τους ενώ η Κάτια παίρνει το ρίσκο και το μειονέκτημα, που η ίδια ζήτησε από τη Γιέβα, χωρίς να φαντάζεται, όμως, τις συνέπειες.

Η Βίκυ Καγιά αφού συνεχάρη τα κορίτσια για το μήνυμα του body positivity που πέρασαν μέσα από τη φωτογράφιση, έδωσε την καλύτερη φωτογραφία όχι σε μια διαγωνιζόμενη αλλά σε δύο, αφού σύμφωνα με το concept όλες οι παίκτριες φωτογραφήθηκαν ως ζευγάρι. «Η δουλειά ανήκει δικαιωματικά στο ζευγάρι Μαρία και Κότυ» είπε ενθουσιασμένη η Βίκυ. «Μα τι αλληλεγγύη είναι αυτή!» συμπλήρωσε όταν τα τέσσερα κορίτσια αγκαλιάστηκαν με την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Παρούσα στην τέταρτη καρέκλα της κριτικής επιτροπής η σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα, της οποίας τα μαγιό φόρεσαν τα μοντέλα στη φωτογράφιση. Η κριτική στο πλατό γίνεται με αυστηρούς όρους, καθώς τα περιθώρια στενεύουν και τα μοντέλα μαθαίνουν ένα πολύτιμο μάθημα: η συνεργασία, τόσο στο modelling όσο και στη ζωή μπορεί να δημιουργήσει θέματα, καθώς ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον αλλά και να τον τραβήξει κάτω, γκρεμίζοντάς τον.

Οι κριτές δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να αποφασίσουν, αλλά κατέληξαν ότι από το GNTM πρέπει να αποχωρήσει η Ντορέλα Γκέκα, η οποία δεν τα πήγε καλά στη φωτογράφιση και παρέσυρε μαζί της και την Βικτώρια, η οποία είχε ένα πολύ πιο άρτιο αποτέλεσμα. Η Ντορέλα άνηκε στις νέες παίκτριες που έκαναν την είσοδό τους στο GNTM στο επεισόδιο της Δευτέρας και η παραμονή της στο σπίτι δεν κράτησε παρά μερικές ώρες, αφού η δοκιμασία φωτογράφισης την έβγαλε και πάλι εκτός.

«Ο αδύναμος κρίκος σε αυτό το ζευγάρι ήταν η Ντορέλα. Βικτώρια παραμένεις, συγχαρητήρια. Ήθελα τόσο να σε δω να κάνεις πράγματα. Εδώ είναι διαγωνισμός όμως» είπε η Βίκυ Καγιά στο 18χρονο κορίτσι και πρόσθεσε: «Αγάπη μου έχεις γεννηθεί μοντέλο. Είσαι model material!».

ethnos.gr