Γιώργος Παρτσαλάκης: Είμαι στην Αθήνα 50 χρόνια, δεν ένιωσα ποτέ σπίτι μου εδώ… Το σπίτι μου είναι στην Κρήτη

Γιώργος Παρτσαλάκης: Είμαι στην Αθήνα 50 χρόνια, δεν ένιωσα ποτέ σπίτι μου εδώ… Το σπίτι μου είναι στην Κρήτη

«Είναι τρομακτικά γρήγορη δουλειά, αλλά ο Κούλης και ο Ανδρέας είναι δύο σπουδαία παιδιά και δίνουν τα πάντα για να δώσουν μία άρτια δουλειά. Το 12ωρο είναι 12ωρο και τα χρόνια έχουν περάσει…», είπε ο ηθοποιός.

Για τον Λυκούργο, τον ρόλο που υποδύεται, είπε: «Είναι ένας θετικός ήρωας, ο οποίος εγκατέλειψε τη δικηγορία γιατί του συνέβη κάτι στην καριέρα του και τον πόνεσε πάρα πολύ, που τον έκανε να πει «αποσύρομαι». Κουβαλάει μία ηθική και μία εντιμότητα που αγαπώ πάρα πολύ».

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η σχέση του Λυκούργου με τη Χάιδω είναι τρυφερή και πως θαυμάζει απεριόριστα την ηθοποιό που την υποδύεται, τη Στέλλα Φυρογένη.

«Σαν ηθοποιός προσπαθώ να ερμηνεύσω το αίσθημα που έχει ένας λόγος και η διάνοια που κρύβει από κάτω. Είναι κάθαρμα; Κάθαρμα. Είναι καλός; Καλός. Δεν κόλλησα ποτέ ετικέτα, δεν έπαιξα ποτέ με μανιέρα, δεν πιστεύω ότι είσαι ηθοποιός με αυτό».

Επί 15 χρόνια που βρισκόταν στο Εθνικό Θέατρο έπαιξε πολλούς ρόλους, που ήταν πολλές φορές κόντρα και νιώθει πολύ τυχερός γι’ αυτό.

«Η τηλεόραση κολλάει ένα προφίλ στους ηθοποιούς, όχι το θέατρο. Είναι μία κρεατομηχανή, με την καλή έννοια. Το θέατρο οικοδομεί τον ηθοποιό, η τηλεόραση τον φθείρει. Αν γίνεις σταρ σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο, η επόμενη χρονιά είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε.

«Η Κρήτη είναι η ψυχή μου όλη. Είναι απίστευτο πόσο δεμένος είμαι με αυτό τον τόπο. Είμαι στην Αθήνα 50 χρόνια, δεν ένιωσα ποτέ σπίτι μου εδώ… Το σπίτι μου είναι στην Κρήτη, εκεί που γεννήθηκα. Δεν έφυγα ποτέ από αυτό το νησί», είπε για τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

Ο ηθοποιός δήλωσε πως χρωστάει στο θέατρο όλη του τη ζωή: «Είναι μία διαδρομή απίστευτη, που μου έδωσε μόνο χαρά και ευτυχισμένες στιγμές. Τα παιδιά μου βγήκαν μέσα από αυτή την ευτυχία. Εγώ δεν έχω δώσει τίποτα στο θέατρο, πήρα από το θέατρο».