Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο τζόγος, οι γονείς του, η «μυστική» προσωπική του ζωή και η σκηνή με το προφιτερόλ

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο τζόγος, οι γονείς του, η «μυστική» προσωπική του ζωή και η σκηνή με το προφιτερόλ

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο τζόγος, οι γονείς του, η «μυστική» προσωπική του ζωή και η σκηνή με το προφιτερόλ

Είναι από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του και μίλησε για όλα. Για τους καλλιτέχνες γονείς του, για την άρνηση του πατέρα του να παντρευτεί τη μητέρα του, για τη διαδρομή του στο θεατρικό σανίδι. Ο αγαπημένος ηθοποιός εξήγησε γιατί όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει να μιλάει για την προσωπική του ζωή, αποκάλυψε ότι ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή του και τόνισε πώς ο τζόγος μπορεί να σε καταστρέψει.

Οι γονείς, τα παιδικά χρόνια, ο γάμος που άργησε να γίνει και η αυταρχική γιαγιά
Μιλώντας για τους γονείς του λέει πώς ο πατέρας του δεν παντρευόταν τη μητέρα του και εκείνη το έφερε βαρέως που είχε εξώγαμο παιδί: «Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς του είπε: Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα. Τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα».

Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής

Ο ηθοποιός εξήγησε και τους λόγους που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα.. Έχουμε μάθει μόνο για τη σχέση σας με την Έλενα Ναθαναήλ γιατί εκείνη το είπε» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Γιώργο Κωνσταντίνου.  «Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί» για να συνεχίσει αναφερόμενος στην κόρη του: «Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Κωνσταντίνου

Η μάχη με τον τζόγο

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στον εθισμό του στον τζόγο τονίζοντας πόσο καταστροφικός είναι. «Θα είχα κάθε λόγο να εξαφανίσω αυτόν τον εθισμό μου και να μην το γράψω στο βιβλίο μου. Έγραψα για τον εθισμό μου με τον τζόγο, μόνο και μόνο για να δείξω πόσο καταστροφικός είναι. Όπως θα μιλούσα και για τα ναρκωτικά θα μιλούσα και γι’ αυτό».

Μιλώντας φιλοσοφικά, όπως είπε, για τον τζόγο είπε ακόμη ότι «κατά τη δική μου την άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδιά λέμε «αυτό είναι δικό μου». Όταν παίζαμε παιδάκια θέλαμε να κερδίσουμε τους βόλους των άλλων, να κερδίσουμε τα δίφραγκα. Που ξέραμε εμείς από τον τζόγο;».

Όπως τόνισε «ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη. Άμα μπλέξεις, είναι ένας ο εθισμός, ο οποίος είναι καταστροφικός οπωσδήποτε. Όποιος τζογάρει χάνει».

Η περίφημη σκηνή με το προφιτερόλ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε, επίσης, για τη θρυλική σκηνή με το προφιτερόλ στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Ο δημοφιλής ηθοποιός σημείωσε ότι μέχρι και σήμερα του ζητούν να επαναλάβει τη συγκεκριμένη σκηνή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σκηνή με το προφιτερόλ με κυνηγάει από τότε μέχρι και τώρα». «Οδηγώ με το αυτοκίνητό μου, με βλέπουν και μου φωνάζουν να τους κάνω κάτι να γελάσουν» πρόσθεσε ενώ αποκάλυψε πώς προέκυψε η συγκεκριμένη σκηνή: «Ο Σακελάριος τότε μου έδωσε μία γραμμή για τη σκηνή. Εγώ είχα την τάση να αυτοσχεδιάζω και ο Σακελλάριος το βρήκε πάρα πολύ καλό».