Γιώργος Καπουτζίδης για τους ομοφυλόφιλους: «Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;»

Γιώργος Καπουτζίδης για τους ομοφυλόφιλους: «Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τόνισε πως η κοινωνία μας χρειάζεται να προχωρήσει μπροστά

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφέρθηκε αρχικά, στη στιγμή που έκανε τη δική του αποκάλυψη σχετικά με τη σεξουαλική του ταυτότητα στους γονείς του.

«Όταν το είπα στους γονείς μου, πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο. Ήταν το 1995, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μητέρα μου, μου είπε τότε “θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός”. Τώρα πια, η΄ίδια γυναίκα μου λέει “να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό σε έφερε στον κόσμο ο Θεός. Είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, τόνισε τη σημασία της ισότητας στη σύγχρονη κοινωνία. «Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι εκέι μέσα, δεν υπάρχει πουθενά. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία μιας οικογένειας είναι η πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα μέσα σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Όσο για τους ανθρώπους, που «σοκάρονται» στη θέα ενός ομόφυλου ζευγαριού, ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα πχ με ενοχλεί να βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και “τι θα πω στα παιδιά μου;” ή ότι “με προσβάλλει αυτό το θέαμα ή η αισθητική”. Θα σας άρεσε να έρθω εγώ εδώ και να σας πω ότι η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ λοιπόν, και όλοι οι γκέι άνθρωποι το ακούμε αυτό κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορείς να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν».

Τέλος, ο σκηνοθέτης εξήγησε πως ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά σαν κοινωνία σε αυτά τα θέματα και να πάψουν να αποτελούν «ταμπού» είναι οι πολιτικοί να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, πρέπει η πολιτεία να πει “παιδιά, ως εδώ ήταν”. Οι γκέι δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν, αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους, που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους κι όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων, που εχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα, μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά», είπε κλείνοντας.

protothema.gr