Γιατρός πέθανε 16 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer – Τι απαντά η εταιρεία

Γιατρός πέθανε 16 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer – Τι απαντά η εταιρεία

Έρευνα ξεκίνησε στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο γιατρού ο οποίος έχασε τη ζωή του 16 ημέρες μετά την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

aeweb

Ο γιατρός Gregory Michael είχε λάβει το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer «δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του» σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του CDC.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Michael, ο οποίος ήταν 56 ετών, η ειδικότητά του ήταν γυναικολόγος και εργαζόταν στο Μαϊάμι τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Miami-Dade διευκρίνισε ότι ο 56χρονος γιατρός είχε εμβολιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου.

Η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του γιατρού διεξήχθη την Τρίτη αλλά η οριστική αιτία θανάτου θα ανακοινωθεί μετά την πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών.

Την υπόθεση παρακολουθούν και ερευνούν και οι Pfizer και BioNTech το εμβόλιο των οποίων είχε χορηγηθεί στον 56χρονο ιατρό.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μιας κατάστασης που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει το αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία» ανέφερε εκπρόσωπος των δύο εταιρειών.

«Ερευνούμε την υπόθεση αλλά δεν πιστεύουμε για την ώρα ότι υπάρχει κάποια ευθεία σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και τον θάνατο του γιατρού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού CDC σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Τετάρτη είχαν πει ότι δεν είχε παρατηρηθεί κάποια ανησυχητική αντίδραση στα εμβόλια κορωνοϊού που χορηγούνται στις ΗΠΑ εκτός από 29 περιστατικά σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων ένας αριθμός που ισοδυναμεί με 11,1 περιπτώσεις αναφυλαξίας ανά 1 εκατομμύριο δόσεις.

newsbomb.gr