Γιατί η μέθοδος Pilates είναι αποτελεσματική γυμναστική και όχι μόδα..

 

Γιατί η μέθοδος Pilates είναι αποτελεσματική γυμναστική και όχι μόδα..

Γιατί η μέθοδος Pilates είναι αποτελεσματική γυμναστική και όχι μόδα..

Η υπεύθυνη του PHYSIOPILATES studio στα Χανιά, Ψυλλάκη Σάρα φυσικοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη instructor της αυθεντικής μεθόδου Pilates μας εξηγεί γιατί η μέθοδος Pilates είναι μια αποτελεσματική γυμναστική.

Αρχικά μπορούμε να πούμε ότι η μέθοδος αυτή ανακαλύφθηκε απο τον ιδρυτή της, Joseph Pilates και λειτούργησε επίσημα στη Νέα Υόρκη απο το 1926.

Από τότε μέχρι σήμερα εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και είναι πλέον αναγνωρισμένη και προτεινόμενη ακόμα και απο γιατρούς για τα οφέλη της στο ανθρώπινο σώμα.

Μιλάμε και αναλύουμε την αυθεντική μέθοδο Pilates που αφορά στο μεγαλύτερο της ποσοστό ασκήσεις όπου εκτελούνται στα ειδικά πρωτοποριακά της μηχανήματα.

Ένας εξοπλισμός μοναδικός που έχει σαν πλεονέκτημα το πλούσιο ρεπερτόριο ασκήσεων ξεκινώντας κανείς απο βασικό επίπεδο αρχαρίων με συνεχή εξέλιξη και βελτίωση σε προχωρημένο έως και ακροβατικό επίπεδο. Ο Pilates ήταν πραγματικά ιδιοφυής για να συλλάβει και να αναπτύξει τόσο το ειδικό ασκησιολόγιο όσο και τον εξοπλισμό ο οποίος είναι σημαντικός αφού εμβαθύνει στη μέθοδο και δίνει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Πιο ειδικά και αναλυτικά το σύστημα Pilates στηρίζεται στις βασικές αρχές της κίνησης. Η λειτουργία του μυαλού, η αυτοσυγκέντρωση είναι απαραίτητη για τη σωστή εκτέλεση της κίνησης. Η ακρίβεια και ο συντονισμός στην εκτέλεση των ασκήσεων δημιουργούν μια εσωτερική ισορροπία. Η ροή της κίνησης και η ισομερής κατανομή της ενέργειας στο σώμα δημιουργούν συναισθήματα ευεξίας.

Η σωστή αναπνοή οξυγονώνει το αίμα, η αργή και βαθιά αναπνοή φέρνει χαλάρωση, ηρεμία και μειώνει το άγχος. Σημαντικός επίσης είναι και ο έλεγχος της κίνησης για την αποφυγή τραυματισμών τόσο στις ασκήσεις όσο και στις διάφορες δραστηριότητες στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται όμως και στο κέντρο του σώματος το οποίο αφορά τους εγκάρσιους κοιλιακούς κυρίως και τους ραχιαίους μυς. Χρειάζεται σε κάθε κίνηση η ενεργοποίηση των μυών του κέντρου, η ενέργεια αυτή που πηγάζει από το κέντρο μας απλώνεται μέχρι τα άκρα και συντονίζει αρμονικά όλο το σώμα εν τέλη.

Γιατί η μέθοδος Pilates είναι αποτελεσματική γυμναστική και όχι μόδα..

Η σωστή χρήση λοιπόν των βασικών αρχών της μεθόδου Pilates σε συνδυασμό με τον βασικό εξοπλισμό του Pilates δίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα στο ανθρώπινο σώμα. Ο κάθε ασκούμενος με τη σωστή καθοδήγηση από έναν επαγγελματία της κίνησης και πιστοποιημένο εκπαιδευτή Pilates αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. Ο Πιλάτες συνήθιζε να λέει “στα δέκα πρώτα μαθήματα νιώθεις τη διάφορα, στα 20 σε ρωτούν όλοι για την εμφάνιση σου και στα 30 έχεις ένα καινούργιο σώμα” Αυτό οφείλεται στο οτι το σώμα επανέρχεται στη φυσιολογική ανατομική του θέση. Ο ίδιος ανέπτυξε την μέθοδό του στηριζόμενος στην αρχή ότι μια υγιής σπονδυλική στήλη είναι το κλειδί για μια υγιή φυσική κατάσταση, που χαρίζει στον άνθρωπο δύναμη, σταθεροποίηση, ελαστικότητα, αντοχή και που τον κρατά νέο. Η Σπονδυλική Στήλη μαζί με τα άκρα βρίσκει ισορροπία και το σώμα αποκτά την ιδανική του λειτουργία.

Γιατί η μέθοδος Pilates είναι αποτελεσματική γυμναστική και όχι μόδα..

Το κύριο πρόβλημα πλέον στη πλειοψηφία των ατόμων είναι οι πόνοι στο μυοσκελετικό σύστημα. Μόνο αντιμετωπίζοντας τα αίτια έρχεται η ουσιαστική θεραπεία ολοκληρωτικά και για πάντα. Η πραγματική αλλαγή θα έρθει μέσα από την κίνηση όπου με τη μέθοδο Pilates το σώμα θα αρχίσει να βελτιώνεται, να ισορροπεί και να αλλάζει από μέσα προς τα έξω, επιτρέποντας στον άνθρωπο να ανακαλύπτει και να αισθάνεται αυτές τις αλλαγές αποκτώντας ένα μακρύ, επιμήκη κορμό με υγιείς αρθρώσεις πριν να αναπτύξει μυϊκό όγκο.

Μαθαίνει κανείς να ελέγχει και να γυμνάζει το σώμα του σωστά και ουσιαστικά, να αποκτά εν τέλη πνευματική και σωματική ισορροπία ,να βελτιώνει τη ποιότητα ζωής του και να παραμένει νέος, όπως άλλωστε έλεγε και ο Pilates «είμαστε τόσο νέοι, όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη».

PHYSIOPILATES studio, Φυσικοθεραπεία & Pilates - Χανιά

PHYSIOPILATES studio, Φυσικοθεραπεία & Pilates – Χανιά

Το PHYSIOPILATES studio είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο Pilates στα Χανιά, το οποίο έχει όλα τα μηχανήματα που εφευρέθηκαν από ...
Διαβάστε περισσότερα