Γέμισαν τα Χανιά με Ποδηλάτρεις

Γέμισαν τα Χανιά με Ποδηλάτρεις

Περισσότεροι από 800 Χανιώτες μικροί και μεγάλοι, με τα ποδήλατα τους πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης της πόλης, και υπό το φως της χθεσινής Πανσελήνου έδωσαν μια διαφορετική νότα στην αισθητική του κέντρου των Χανίων.

Για όσους δεν έχουν μάθει ακόμα, το «Φεγγάρι στη Ρόδα», εκτός από τοπική ρήση για την πανσέληνο, είναι κάτι ακόμα για την πόλη μας:

Είναι το απόλυτο ποδηλατικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με ποδήλατα, στο οποίο παίρνουν μέρος εκατοντάδες Χανιώτες όλων των ηλικιών.

Γέμισαν τα Χανιά με ΠοδηλάτρειςΤο Φεγγάρι στη Ρόδα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους «Ποδηλάτρεις». Το φετινό ραντεβού δόθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου στην πλατεία της Αγοράς, η οποία κατακλύστηκε από ποδήλατα κάθε είδους και Χανιώτες όλων των ηλικιών.

Τι είναι το φεγγάρι στη ρόδα;

1.τοπική ρήση για την πανσέληνο
2.παιχνίδι πόλης με ποδήλατο
3.ταινία μικρού μήκους

πότε πού;

Γέμισαν τα Χανιά με Ποδηλάτρειςστις 14 Μαΐου ’14,

αγορά, χανιά, 20:01μμ ποιοί παίζουν;
ο καθένας που μπορεί να ποδηλατεί.

βασικός κανόνας παιχνιδιού:
κυνηγάς δασκάλους, παίρνεις γράμματα,συμπληρώνεις την λέξη, και όπου χρειαστεί περνάς δοκιμασίες, βγάζεις τον ηθοποιό σταρ που κρύβεις μέσα σου.

Ετοιμάσου για το 7ο φεγγάρι στη ρόδα.

η διαδικασία
Γέμισαν τα Χανιά με Ποδηλάτρειςόλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (πλατεία Aγοράς), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι Δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι, τους δίνονται 10′ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Και το φεγγάρι μέσα σ΄ όλα στρογγυλό και φωτεινό, Μιλάει. Έχε μαζί σου ραδιοφωνάκι (πχ από κινητό τηλ.), συντονίσου στους : Δίκτυο 91,5 D-code 96,2 Kρήτη FM 101,5 Super 89,6 και Joy 106,5 και θα καταλάβεις.
κάνεις ό,τι καλύτερο προκειμένου στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη έστω και μια λέξη, ώστε να διεκδικήσεις τα έπαθλα.