Fpv racing: Αγώνες drone ταχύτητας που κόβουν την ανάσα

Fpv racing: Αγώνες drone ταχύτητας που κόβουν την ανάσα

Fpv racing: Αγώνες drone ταχύτητας που κόβουν την ανάσα
explore Chania

Όταν όλοι μας ακούμε της λέξει drone μας έρχεται στο μυαλό μια αργή ιπτάμενη μηχανή που τραβάει video ή φωτογραφίες και όμως δεν είναι αλήθεια υπάρχουν drone που τρέχουν σε πίστες και βλέπουμε ότι βλέπουν!

Η νέα μόδα λέγεται Fpv racing (First Person Video – πρώτο προσώπου video) και είναι αγώνες με μικρά τετρακόπτερα γνωστά ως drone που φτάνουν και ξεπερνούν τα 100 χλμ ανά ώρα μέσα σε μια πίστα με στροφές και ευθείες.

Το σημαντικότερο και το πιο μαγικό είναι ότι ο χειριστής φοράει ειδικά γυαλιά που προβάλει live αναμετάδοση ότι βλέπει το drone μετατρέποντας τον χειριστή σε πιλότο που πετάει μαζί με το drone.

To Fpv racing έκανε την εμφάνιση του το 2014 στην Αυστραλία και πλέον έχει κατακτήσει τον κόσμο με παγκοσμίους αγώνες αλλά και εθνικούς αγώνες.

Στην Ελλάδα ήδη από το 2015 έχει δημιουργηθεί η ομάδα Fpv racing club Greece και εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Κωνσταντίνος Γδοντάκης (Dyno54) ιδρυτή της ομάδας και μας παρουσιάζει το νέο άθλημα ή χόμπι όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε.

Ο Κωνσταντίνος Γδοντάκης μας αποκαλύπτει το Fpv racing

Fpv racing: Αγώνες drone ταχύτητας που κόβουν την ανάσαΟ Κωνσταντίνος πριν μερικά χρόνια είδε στο youtube ένα βίντεο από κάποιον να πιλοτάρει ένα τετρακόπτερο με κάμερα πάνω, αλλά αυτό είχε το κάτι το διαφορετικό από τα κοινά drone, η εικόνα από την κάμερα έφτανε ασύρματα σε κάτι γυαλιά τα οποία τα φορούσε και μπορούσε ο πιλότος να βλέπει αυτά που βλέπει το τετρακόπτερο. Με λίγα λόγια μπορούσε να πιλοτάρει το τετρακόπτερο του σαν να καθόταν ο ίδιος μέσα, αμέσως άρχισε να το ψάχνει τι είναι αυτό πως φτιάχνεται πως δουλεύει και κάπως έτσι ξεκίνησε ο πυρετός.

Η ιδέα του Fpv racing club Greece γεννήθηκε αμέσως μέσα του και ο στόχος να βρει και άλλα άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος, δηλαδή το πάθος της πτήσης με μεγάλες ταχύτητες σαν να ήταν ένας πιλότος σε μαχητικό και τι καλύτερο από το να μπορείς να πετάς να κάνεις ότι πιο τρελό μπορείς και να το καταγράφεις σε υψηλή ποιότητα για να το δεις μαζί με φίλους ή να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο, ένας τρόπος έκφρασης μέσα από την τεχνολογία και τη διψά της αδρεναλίνης αλλά από την ασφάλεια του εδάφους.

Το Fpv racing στην Ελλάδα έχει πάρει ήδη τεράστιες διαστάσεις και η παρέα μεγαλώνει κάθε μέρα όποιος θέλει μπορεί απλά να κάνει join στο Forum www.fpvracingclub.gr και στην σελίδα του facebook Fpv racing club Greece

Σε αυτά τα βίντεο θα δείτε μερικούς από τους παγκόσμια καλύτερους πιλότους fpv race για να καταλάβετε την μαγεία του.

Ethan Gulnac

Mr steel

Skitzo

Chad Nowak 

Charpu 

Το Fpv racing χωρίζεται σε δυο κατηγορίες την κατηγορία του Freestyle όπως είδατε και παραπάνω το οποίο ο πιλότος πετά και κάνει φιγούρες και εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από την πτήση και το συνδυάζει μετά με μουσική και μοντάζ για να φτιάξει ένα βίντεο φτιαγμένο σαν να ήταν στο όνειρο του.

Η άλλη κατηγορία είναι το racing το οποίο φέτος το 2016 πήρε μέρος και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Dubai που άφησε τον πρώτο νικητή με ένα έπαθλο της τάξης των 250000 δολαρίων το οποίο κέρδισε ένας 16 χρονών από την μεγάλη Βρετανία .

Παρακάτω θα δείτε βίντεο από των αγώνα

πριν μερικούς μήνες έγινε και ο πρώτος πανελλήνιος αγώνας και ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο

Το βίντεο μας από τον πρώτο πανελλήνιο

www.youtube.com/watch?v=S8wjVv9HPgU

με λίγα λόγια και απλά γεννήθηκε ένα νέο άθλημα και ένα νέο χόμπι και ένας τρόπος έκφρασης παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Fpv racing: Αγώνες drone ταχύτητας που κόβουν την ανάσαΗ πιο κοινή ερώτηση είναι πόσο κοστίζει όλο αυτό και τι χρειάζεται για να ασχοληθεί κανείς.

Το κόστος για να ξεκινήσει κάποιος για να πούμε πως θα πάρει τα πάντα για να μπορεί να πετάξει δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ και αυτό το ποσό είναι μόνο στην αρχή για το λόγο ότι πρέπει να πάρει τηλεκατεύθυνση τα γυαλιά και το τετρακοπτερο μετά από εκεί και πέρα με τη βοήθεια από της ομάδες είναι πολύ εύκολο να εξελίξει τα πάντα χωρίς άλλο μεγάλο κόστος.

Ένα τελευταίο βίντεο από τον πανελλήνιο πρωταθλητή μας Προυτζοπουλος Γιωργος από Καλαμάτα