Φονικό στην Κρήτη – Τι ανέφερε ο 29χρονος στην απολογία του (φωτο)

Φονικό στην Κρήτη – Τι ανέφερε ο 29χρονος στην απολογία του (φωτο)

Φονικό στην Κρήτη – Τι ανέφερε ο 29χρονος στην απολογία του (φωτο)
explore Chania

Για περίπου μια ώρα βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα ο 29χρονος φερόμενος δράστης και γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ο 29χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδραρμό. Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο. Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε όπως ισχυρίζεται φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε όπως παραδέχεται τον πυροβόλησε και λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός.

Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεησμέρι.

Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε με καθυστέρηση στα δικαστήρια καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.

Τι ανέφερε για τα γεγονότα ο δικηγόρος του κατηγορουμένου

Σε δηλώσεις του ο Δ. Βέρας, δικηγόρος του κατηγορούμενου αναφέρθηκε στα γεγονότα όπως αυτά παρουσιάζονται από την πλευρά του 30χρονου.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο ανθρωποκτονίες, δυο οικογένειες δοκιμάζονται, οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας πρέπει να είναι σε αυτές τις δυο οικογένειες. Μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε διαχειριστές της πραγματικότητας σε ένα καθαρό νομικό επίπεδο. 

Όσον αφορά στο νομικό μέρος της υπόθεσης, θα σας πω ότι τα πράγματα φαίνονται περίπου από τη δικογραφία, γιατί την πλήρη εικόνα θα την έχουμε όταν εντρυφήσουμε στις λεπτομέρειες. Ο βασικός κορμός των γεγονότων έχει ως εξής: Υπάρχει μια φάση ενός συμβάντος που λαμβάνει χώρα αρχικά μπροστά από την οικία του κατηγορούμενου που εμπεριέχει έναν διαπληκτισμό μεταξύ του θανόντος συνομίληκού του και του ίδιου του κατηγορούμενου, γίνεται φραστική εμπλοκή μεταξύ τους, αν θέλετε να το αξιολογήσω από την εμπειρία μου τη νομική, θα έλεγα ότι δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό σαν συμβάν. Γιατί ιατροδικαστικά από ό,τι προκύπτει αμυχές έχουν ένθεν και ένθεν και είναι για δυο νέους ασήμαντο συμβάν.

Όμως αυτό το ασήμαντο συμβάν, αποτέλεσε την αφετηρία αυτού που ακολούθησε. Ο θανών, ο Γιώργος Ξυλούρης, έφυγε από το συμβάν όπως έφυγε και ο κατηγορούμενος. Ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι του ο δε Ξυλούρης πήγε στο δικό του. Δυστυχώς, στη συνέχεια επέστρεψε οπλισμένος ο θανών και έξω από το σπίτι του κατηγορουμένου συναντήθηκε με τον πατέρα του κατηγορουμένου και θανόντα, Λευτέρη Καλομοίρη και εκεί πάνω σε μια συμπλοκή – γιατί ιατροδικαστικά έχει φανεί ότι έχει
γρονθοκοπηθεί ο θανών ο Λ. Καλομοίρης με σκληρό χτύπημα στο πρόσωπο – πυροβολείται και θανατώνεται από τον Γ. Ξυλούρη.

Αυτή η σοβαρή εξέλιξη βγάζει από το σπίτι τον κατηγορούμενο που βρισκόταν στο μπάνιο. Βγαίνοντας βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα του, του Γ. Ξυλούρη από πάνω του, τη μητέρα του από δίπλα να ουρλιάζει και εκεί σε κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού, “ένα σεντόνι” όπως έλεγε ο ίδιος, “δεν έβλεπα τίποτα” αδειάζει το πιστόλι που κρατούσε πάνω στον Γ. Ξυλούρη. Αυτή είναι η δομή του συμβάντος.

Ο κ. Βέρρας ως προς τις δηλώσεις του πατέρα του Γ. Ξυλούρη, που ισχυρίζεται ότι δεν πρόλαβε  να πυροβολήσει ο γιος του, είπε:

“Σας είπα ότι είμαι νομικός παραστάτης. Ό,τι ξεστομίζω είναι μέσα από τη δικογραφία, δεν κάνουμε εικασίες και υποθέσεις ούτε επινοούμε περιστατικά. Αν σας πούμε κάτι θα σας το πούμε γιατί το έχουμε. Τα πραγματικά περιστατικά από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας είναι αυτά που σας είπα. Έτσι είναι τα συμβάντα.”

Από τη συλλογή των καλύκων, που δείχνουν ότι υπήρχαν δυο όπλα, έπεσαν 7 πυροβολισμοί από το ένα όπλο και δυο από το άλλο. 

Ο θάνατος του Λευτέρη Καλομοίρη σαν συμβάν έχει διαχωριστεί από την υπόλοιπη δικογραφία που αφορά στον 30χρονο κατηγορούμενο. Για τον θάνατο του Καλομοίρη χρεώνεται ο θανών Γιώργος Ξυλούρης. Δικονομικά η εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να χωριστεί ο θάνατος του Γ. Ξυλούρη από τον θάνατο του πατέρα του

flashnews.gr