Φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακιστέος ο Καλομοίρης για το διπλό φονικό

Φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακιστέος ο Καλομοίρης για το διπλό φονικό

Φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακιστέος ο Καλομοίρης για το διπλό φονικό
explore Chania

Ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή του 29χρονου κατηγορούμενου για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια. Ο 29χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο Μ.Κ, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας “Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου”.

“Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα έγω σαν παιδί μου” ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η έτερη δικηγόρος του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο κ. Βέρρας μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του συμβάντος υπάρχει ζευγάρι κάλυκα και βολίδας από την πραγματογνωμοσύνη το οποίο προέρχεται από συγκεκριμένο φυσίγγιο διαμετρήματος 9×19, άσχετου με το διαμέτρημα του φυσιγγίου που έχει το όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου. Στον τόπο του συμβάντος υπάρχει κάλυκας και βολίδα, δίπλα σε αυτές του κατηγορούμενου, που έχει παιχτεί από άλλο όπλο. Και η οικογένεια έφερε άλλο όπλο.

Αναλυτικά ο κ. Διονύσης Βέρρας ανέφερε:

“Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου.

Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ και τι σταυρό μαρτυρίου σηκώνει. Είπε ότι βγήκε έξω και είδε τη μάνα του να τραβάει τα μαλλιά της και να στρέφεται κατά του Γ. Ξυλούρη που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της. Περιγράφει πώς πλησίασε όταν είδε τον πατέρα του πεσμένο κάτω με τη σφαίρα στο στήθος. Θάμπωσε, είπε χαρακτηριστικά τη φράση “Άδειασα όλος μέσα μου και είδα ένα σκοτάδι μπροστά μου. Σήκωσα το όπλο μου το έστρεψα προς τον δολοφόνο του πατέρα μου και άφησα τον εαυτό μου και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο”.
Σκεφτείτε λίγο αυτόν τον άνθρωπο που είναι κατηγορούμενος με τόσο βαριά κατηγορία και τον πατέρα του δυο μέτρα κάτω από τη γη. Λέει ότι αν κάποιοι ήταν εκεί πράγματι ας πουν και μιλήσουν να πουν τι συνέβη. Όμως, ανεξάρτητα αν θα βρεθούν και θα μιλήσουν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, είναι τόσο καθαρό το αποδεικτικό υλικό από την άποψη των ευρημάτων που δεν υπάρχει αμφιβολία πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Με απόλυτο σεβασμό στην οικογένεια, το όπλο το οποίο προσκομίστηκε στην αστυνομία ως όπλο του θανόντος Γιώργου Ξυλούρη που φέρεται ότι δήθεν ήταν αυτό που είχε στον τόπο του συμβάντος, δεν είναι το αληθινό όπλο. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς που επινόησαν την προσκόμιση ενός ψεύτικου όπλου, τα ευρήματα που υπάρχουν στον τόπο του συμβαντος και τα έχει περισυλλέξει η ασφάλεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο από το να καταλύσουν πέρα ως πέρα το ψεύτικο αποδεικτικό μέσο. Υπάρχει ζευγάρι κάλυκα και βολίδας από την πραγματογνωμοσύνη το οποίο ζευγάρι κάλυκα και βολίδας, προέρχεται από συγκεκριμένο φυσίγγιο διαμετρήματος 9×19, άσχετου με το διαμέτρημα του φυσιγγίου που έχει το όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου. Στον τόπο του συμβάντος υπάρχει κάλυκας και βολίδα, δίπλα σε αυτές του κατηγορούμενου, που έχει παιχτεί από άλλο όπλο. Και η οικογένεια έφερε άλλο όπλο. Άρα τι είναι ψευδές; η ύπαρξη του κάλυκα και της βολίδας στον τόπο του συμβάντος ή το όπλο που προσκόμισαν που είναι ψευδές;

Έχουμε έναν κατηγορούμενο και ευρήματα αντικειμενικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτοί που τα λένε δεν έχουν σχέση με τις οικογένειες και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις οικογένειες στη δυστυχιά τους και στο δράμα που υφίστανται και να μην κατασκευάζουν πράγματα.”

Αναλυτικά η δεύτερη δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε:

Η πραγματογνωμοσύνη είναι προφανές ότι κατατείνει στην πλήρη απόδειξη των ισχυρισμών του κατηγορουμένου από την πρώτη στιγμή. Έζησε μια οδυνηρή απολογία γιατί χρειάστηκε να επαναλάβει όσα εκείνος έζησε. Ήταν μια τραγική εμπειρία. Το να εισφέρει κάποιος το οποιοδήποτε αποδεικτικό υλικό εκ των υστέρων πουθενά δεν οφελεί. Θρηνούν οι οικογένειες, αλλά θρηνούμε και εμείς γιατί ένας άνθρωπος που είχε όνειρα και ζωή μπροστά του βρίσκεται ξαφνικά υπόλογος απέναντι στον νόμο με μια πολύ σοβαρή κατηγορία.

Είπε μια χαρακτηριστική φράση: “Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου. Τον είχα εγώ σαν παιδί μου”. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιεί τον θάνατο του πατέρα του σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε;

flashnews.gr