Φοίβος: Γι’ αυτό «χώρισα» καλλιτεχνικά με την Δέσποινα Βανδή – Η αποκάλυψη για το «Gucci Φόρεμα»

Φοίβος: Γι’ αυτό «χώρισα» καλλιτεχνικά με την Δέσποινα Βανδή – Η αποκάλυψη για το «Gucci Φόρεμα»

Για την πορεία του στη μουσική αλλά και για την Δέσποινα Βανδή και τους λόγους που «χώρισαν» καλλιτεχνικά μετά από χρόνια συνεργασίας μίλησε ο Φοίβος στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αρχικά ο Φοίβος είπε για την Δέσποινα Βανδή ότι «τα αισθήματα με την Δέσποινα είναι αμοιβαία και εξακολουθώ να τα αισθάνομαι κι εγώ για αυτήν» και στη συνέχεια παραλλήλισε την εξέλιξη της σχέσης τους με ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά.

«Έχεις κάποιο αγαπημένο φαγητό; Φαντάζεσαι να τρως κάθε μέρα επί 17 χρόνια μακαρόνια με κιμά; Δεν θα έφτανε κάποια στιγμή που θα ήθελες να δοκιμάσεις κάποιο άλλο φαγητό; Είναι τόσο απλό νομίζω» είπε χαρακτηριστικά ο Φοίβος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η Δέσποινα ήθελε να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα και είναι κατανοητό. Εγώ είμαι διαφορετικής οπτικής, πιο επαγγελματικής. Δηλαδή είμαι του δόγματος ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις. Είμαι πιο ψυχαναγκασμένος και σταθερός. Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται και πολύ καλά έκανε», πρόσθεσε ο Φοίβος για τη σχέση του με την Δέσποινα Βανδή προκειμένου να εξηγήσει γιατί και οι δύο αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους

Στην εκπομπή μίλησε και η Δέσποινα Βανδή:

«Τι να σας πω για τον Φοίβο, είναι τόσα πολλά που δεν φτάνει μια συνέντευξη. Όλες τις μεγάλες συγκινήσεις τις έχω ζήσει μαζί με τον Φοίβο. Ήταν ήδη πετυχημένος όταν συναντηθήκαμε, δεν μπορούσα να φανταστώ τα πράγματα που θα ακολουθούσαν. Η σχέση μας ειλικρινής, ζεστή, μερικές φορές μπορεί να γίνει σκληρός, αλλά αυτό που πάντα εκτιμούσα, ήταν ότι ήξερα ότι δεν υπήρχε ποτέ δεύτερη σκέψη. Οι δίσκοι μας ήταν πάντα πολυμορφικοί, οπότε κάναμε μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα είδη. Το “Γεια” ήταν η κορυφαία μας στιγμή. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι στο στούντιο πήγαινα και δεν ήξερες τι θα πεις. Καλούμουν εκείνη την ώρα να πω το τραγούδι, να μάθω τις νότες, να βάλω τον ψυχισμό μου, ατελείωτες ώρες. Θυμάμαι τον Φοίβο να λέει “τίποτα δεν έχουν καταλάβει τίποτα” είχε την αγωνία. Εγώ είχα την απόλυτη σιγουριά. Σε αγαπάω πολύ. Μπορεί να έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, σε έχω στην καρδιά μου πάντα. Ήμασταν παντρεμένοι μουσικά 16 χρόνια, κάπου εκεί. Θέλω μόνο τα καλύτερα για σένα».

Ο Φοίβος αποκάλυψε, επίσης, στον Νίκο Χατηνικολάου και το παρασκήνιο πίσω από τη μεγάλη επιτυχία «Gucci Φόρεμα» που έγραψε για τον Γιώργο Μαζωνάκη. «Αυτό το οφείλω στη γυναίκα μου» είπε αρχικά ο συνθέτης.

Όπως είπε «είχα ξεκινήσει να γράφω το τραγούδι και είχα γράψει έτσι σοβαρό και κοινωνικό στίχο. Κατέβηκε στο studio και της το έβαλα να το ακούσει να μου πει τη γνώμη της και η απάντησή της ήταν “τι κοτσάνα είναι αυτή; Άχρωμο, άοσμο και άγευστο, δεν μου λέει τίποτα”» προσθέτοντας ότι η σύζυγός του τον βοήθησε με τα ραπ στοιχεία και τις μάρκες και κάπως έτσι «βγήκε» το τραγούδι.