Φώφη Γεννηματά: Με την ελληνική σημαία κι εκείνες ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Με την ελληνική σημαία κι εκείνες ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, λίγο μετά τις 08:00, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο (και) με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης μέσα στην οποία μεγάλωσε η Φώφη Γεννηματά και την οποία η ίδια κράτησε ενωμένη τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Τρεις ήταν οι σημαίες που σκέπασαν το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Η ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και εκείνη του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος που η ίδια εμπνεύστηκε, δημιούργησε και στήριξε μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε λυσσαλέα μάχη με τον καρκίνο. Από το 2008 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο καρκίνος στο στήθος έως το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, όταν στο δωμάτιο του 10ου ορόφου του Ευαγγελισμού άφησε την τελευταία της πνοή, η Φώφη, όπως την αποκαλούσε όλη η Ελλάδα, δεν σταμάτησε να παλεύει.

Ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα. Έγινε η αφορμή να ενωθεί το πολιτικό σύστημα. Ακόμη και στο θάνατό της ήταν ενωτική. Μια πολιτικός που δεν δίχασε ποτέ, που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό και ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε την ασθένειά της. Ούτε κι όταν χρειάστηκε να απουσιάσει από τη Βουλή για την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και την κατηγόρησαν πως ήθελε να το αποφύγει.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι όταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και φυσικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. 

Οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Θα τους εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γιος, Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης.

newsit.gr