Το flash mob από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων που κάνει το γύρο του διαδικτύου

 

Το flash mob από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το flash mob από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ένα συγκινητικό ερασιτεχνικό βίντεο με μια παρέα νέων που μέσα από μια παράσταση flash mob, δίνουν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για μια ομάδα που στις 15 Δεκεμβρίου στις 12:15 το μεσημέρι βρέθηκε μέσα στη Δημοτική αγορά τραγουδώντας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών και των καταστηματαρχών, “Να μ’ αγαπάς”, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

 Tί είναι το flash mob

Ο “αιφνίδιος όχλος” όπως συχνά αναφέρεται στα Ελληνικά ο όρος flash mobs είναι η ξαφνική συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού ατόμων σε μία προκαθορισμένη τοποθεσία κάποιο συγκεκριμένο χρόνο.

Οι άνθρωποι που συμμετάσχουν, ακολουθούν ένα προκαθορισμένο αξιοπρόσεκτο σενάριο το οποίο εξελίσσεται σχετικά γρήγορα, και έχει ως στόχο το γέλιο και την έκπληξη των αθώων παρευρισκόμενων περαστικών.

Το πρώτο flash mob event έγινε (κατά τας γραφάς) στην Νέα Υόρκη. Εκεί ένας απροσδιόριστος τύπος, επ’ ονόματι Bill, φώναξε 50 γνωστούς του, για να πάνε όλοι μαζί σε ένα πολυκατάστημα, να διαλέξουν ένα συνηθισμένο χαλί, και να το παρατηρούν για ώρα, λέγοντας ότι το θέλουν ως χαλί αγάπης (love rug) για το κοινόβιό τους στα περίχωρα. Ύστερα, όπως έλεγε και το σενάριο, χωρίς άλλες εξηγήσεις (ήταν η μόνη εξήγηση που έδιναν σε όποιον τους ρωτούσε) έφυγαν αθόρυβα.

Το πρώτο Flash Mob event ήταν γεγονός.

Έκτοτε, η μόδα επεκτάθηκε εκτός από την Αμερική και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τα υλικά ήταν απλά: ένα καλό σενάριο, μπόλικοι εθελοντές και ένα κοινό μέσο επικοινωνίας. Η πλάκα ήταν δεδομένη.