Απίστευτο: Πολίτες στα Χανιά βλέπουν τον καπνό που έχει φτάσει απο τη Χίο και τηλεφωνούν στην Πυροσβεστικη για φωτιά

Απίστευτο: Πολίτες στα Χανιά βλέπουν τον καπνό που έχει φτάσει απο τη Χίο και τηλεφωνούν στην Πυροσβεστικη για φωτιά

Οι τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στη Χίο, με αποτελέσμα ο καπνός να έχει φτάσει μέχρι και την Κρήτη, έχει προκαλέσει σύγχυση σε πολίτες των Χανίων που τηλεφωνούν στην πυροσβεστική αναφέροντας ότι ενδεχομένως έχει ξεσπάσει φωτιά στο νομό.

Απίστευτο: Πολίτες στα Χανιά βλέπουν τον καπνό που έχει φτάσει απο τη Χίο και τηλεφωνούν στην Πυροσβεστικη για φωτιάΗ Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά έχει λάβει σήμερα μόνο το πρωί περίπου δέκα κλήσεις από πολίτες κυρίως σε Ακρωτήρι και στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα που αναφέρουν ότι βλέπουν καπνό και πιθανόν να έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά κάπου στα Χανιά, ενώ άλλοι μαρτυρούν ότι υπάρχει έντονη μυρωδιά κάπνας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εντύπωση στους ίδιους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που κινητοποιούνται άδικα καθώς μπορεί να υπάρχει καπνός ωστόσο φωτιά δεν υφίσταται.

Στο Ακρωτήρι μάλιστα το πυροσβεστικό όχημα που εκτελεί περιπολίες λόγω του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νησί εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, έχει μεταβεί σε περιπτώσεις εξακρίβωσης για περιστατικό φωτιάς ύστερα από καταγγελίες πολιτών.

Όπως άλλωστε φαίνεται στη φωτογραφία από τη δορυφορική εικόνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας ο καπνός από την πυρκαγιά της Χίου έχει φτάσει κυρίως στη Δ.Κρήτη.

flashnews.gr