«Φιληθείτε με πάθος τώρα»: Straight, gay, stars, μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»

«Φιληθείτε με πάθος τώρα»: Straight, gay, stars, μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»

«Φιληθείτε με πάθος τώρα»: Straight, gay, stars, μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»

Το καινούργιο τραγούδι του Πορτορικανού ράπερ Residente προβοκάρει την «κοινωνική αποστασιοποίηση» και μαζί του όλες οι πολύχρωμες φυλές του Κόσμου, με απίθανους διάσημους guest stars

«Antes Que El Mundo Se Acabe» είναι ο τίτλος του τραγουδιού του Residente που σημαίνει στα ισπανικά «Πριν τελειώσει ο κόσμος». Μέσα σε ένα δυστοπικό παρόν, εν μέσω lockdown και καραντίνας με τα νέα δεδομένα του φονικού COVID-19 να γίνονται όλο και πιο απειλητικά, ο Πορτορικανός μουσικός θέλησε να δώσει το δικό του δυνατό μήνυμα αγάπης και πάθους, απέναντι στον φόβο που σκεπάζει όλο τον πλανήτη.

«Πριν τελειώσει ο κόσμος, πρέπει να φιληθούμε τώρα» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο Billboard«Ένιωθα πολύ ανήσυχος, με όλη αυτή την αβεβαιότητα όσο έγραφα το τραγούδι αλλά τελικά αποδείχτηκε θεραπευτικό για μένα».

Μέσα στα 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα του βιντεοκλίπ συγκεντρώνονται 113 ζευγάρια από κάθε γωνιά του πλανήτη, διαφορετικού χρώματος, φυλής, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, μπροστά σε θάλασσες, μέσα σε κήπους, σε μπαλκόνια, σε διαμερίσματα, κάτω από μπουγάδες, πάνω σε ταράτσες ακόμη και μέσα στο νερό.

Το πρώτο ζευγάρι που φιλιέται με πάθος είναι από το Πουέρτο Ρίκο και μέχρι το τελευταίο από τη Σενεγάλη, η αλυσίδα των φλιών έχει διασχίσει τις πέντε ηπείρους: από το Μεξικό, τη Φινλανδία, το Μπαλί, τη Χαβάη και την Ιταλία, μέχρι τον Παναμά, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Σουηδία, τον Λίβανο, τη Χιλή, την Αυστραλία, την Γκάνα, την Τουρκία, το Περού, τη Νιγηρία, την Ινδία, τον Καναδά, το Ντουμπάι και άλλα τόσα σημεία του πλανήτη.

Κάθε ζευγάρι «αποκωδικοποιεί» με έναν τρόπο, μέσα από αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα του φιλιού του και την κουλτούρα της χώρας του. Κάποιοι φιλιούνται με έντονο πάθος, άλλοι ούτε καν αγγίζονται, ενώ από το Τέξας στέλνει το δικό του συγκινητικό φιλί και ένα ζευγάρι  γιατρών που αγκαλιάζονται, φορώντας τις χειρουργικές στολές

Ανάμεσά τους -απίθανη έκπληξη για τους Έλληνες viewers- είναι και τα παθιασμένα φιλιά από την Ελλάδα δύο ζευγαριών:  το ένα ερωτοτροπεί μέσα στην κουζίνα του σπιτιού του και το επόμενο, μπροστά στο λουλουδιασμένο μπαλκόνι του.

www.protothema.gr