Φιλανθρωπική συναυλία από Bono και N’Dour

Φιλανθρωπική συναυλία από Bono και N’Dour

Μια μεγάλη συναυλία στην Κένυα το 2012 σχεδιάζει ο τραγουδιστής των U2, Bono, σε συνεργασία με τον Σενεγαλέζο τραγουδιστή Youssou N’Dour, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την κρίση λιμού στο Κέρας της Αφρικής, αλλά και να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με το πρόβλημα της πείνας. 

“Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια που φέρει την ονομασία ‘New Africa’ και περιλαμβάνει αφρικανικές χώρες και φίλους της Αφρικής, με τις ιδέες της νεολαίας, που είναι το μέλλον της ηπείρου”, ανέφερε ο Youssou σε συνέντευξη τύπου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα γίνει ένας διαγωνισμός για το σχεδιασμό ενός πυρσού, στα πρότυπα του Ολυμπιακού πυρσού, που θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. 

Στο πλαίσιο της μεταφοράς του πυρσού σε όλο τον κόσμο, θα διοργανωθούν events σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, για την στήριξη της καμπάνιας αυτής. Ο N’Dour πρόσθεσε ακόμη ότι ο Bono του τηλεφώνησε για του εκφράσει την στήριξη του στην πρωτοβουλία αυτή. Οι δύο καλλιτέχνες είχαν οργανώσει εκστρατεία κατά του AIDS και της μαλάρια στα πλαίσια του G8.

Αποκορύφωμα της καμπάνιας ‘New Africa’ θα είναι η μεγάλη συναυλία στην Κένυα, το 2012.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ