Ο Θεοφάνους, η μητέρα του και ο καρκίνος

Ο Θεοφάνους, η μητέρα του και ο καρκίνος

Μία κατάθεση ψυχής κάνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό People ο Γιώργος Θεοφάνους που αποκαλύπτει τη μάχη της μητέρας του με τον καρκίνο και τον θάνατό της όταν εκείνος ήταν μόλις 16 ετών…

”Η μητέρα μου έπασχε από καρκίνο και ήμουν αρκετά μικρός, πήγαινα ακόμη στο δημοτικό, όταν της διαγνώστηκε η αρρώστια. Τότε ήμουν 10 ετών. Την έχασα στα 16 μου. Στην ουσία, όλη μου την εφηβεία την πέρασα με αυτό το πράγμα μέσα στο σπίτι μας, μας συνόδευε πάντα αυτό το πρόβλημα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο.” δηλώνει και εξηγεί ότι ο χαμός της μητέρας του τον έκανε να αφήσει πίσω του την Κύπρο και να έρθει στην Ελλάδα.

”Όταν πέθανε, ήθελα να φύγω από την Κύπρο. Αναγκάστηκα όμως, λόγω της στρατιωτικής μου θητείας, έμεινα για λίγο ακόμη εκεί και μετά πήγα στη Βοστόνη για σπουδές. Είχα πει τότε «Δεν θα γυρίσω ξανά πίσω». Και δεν ξαναγύρισα. Ξέρεις δεν αισθάνομαι πολύ καλά όταν πηγαίνω στην Κύπρο. Είχα πει, μάλιστα πρόσφατα ότι θα ήθελα να πάω μόνιμα στην Κύπρο, αλλά όταν το σκέφτηκα ξανά, δέθηκε ένας κόμπος στο στομάχι μου. Με είχε πάρει και ο πατέρας μου τηλέφωνο και μου είπε: «Έμαθα ότι θα έρθεις στην Κύπρο…» και του απάντησα «θα δούμε…». Έχω συνδέσει την Κύπρο με όλα αυτά τα πράγματα.” λέει.

Ο Γιώργος Θεοφάνους για πρώτη φορά μιλάει δημοσίως για αυτά που τον σημάδεψαν ως έφηβο και για την Κύπρο, που άφησε οριστικά πίσω του, όσο κι αν εκείνη θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του. 

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ