12η Eλληνική εβδομάδα μόδας fashion week athens άνοιξη/καλοκαίρι 2011

12η Eλληνική εβδομάδα μόδας fashion week athens άνοιξη/καλοκαίρι 2011

H Ελληνική Εβδομάδα Μόδας FASHION WEEK ATHENS με συλλογές για ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011, θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2010, στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης  & Ανταγωνιστικότητας, του Δήμου Αθηναίων, και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών), Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ΕΒΕΑ και ΕΛΚΕΔΕ.

ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

ASLANISCATHREEN MAL, DE LIGHT, GIANNETOS, KATHY HEYNDELS, LUKAS, MAKIS TSELIOS, SAMANTHA SOTOS, PANOS APERGIS, SIMEONI, VALTADOROS, VICTORIA KYRIAKIDES, MED, NIKOSTAKIS, KRUG 8 (Σερβία) και ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΔΑΣ/FASHION SHOW
«Αφιέρωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση Μόδας»
Η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, όπως έχει καθιερωθεί, συνεχίζει να είναι κοντά στα νέα παιδιά που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα στο χώρο της Μόδας παρουσιάζοντας φέτος το  «Αφιέρωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση Μόδας».
Σε μία  ομαδική επίδειξη, οι τελειόφοιτοι των: DIEK VOLOU, IEK AKMI, IEK DELTA, IEK INTERGRAPHICS, PANSIK, SITAM – AB, VELOUDAKIS θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

ΕΚΘΕΣEIΣ
1. Abstracts” Ο φωτογραφικός «μαγικός κόσμος» του Γιώργου Αντωνόπουλου
Ο εικαστικός αυτός φωτογράφος παρουσιάζει μια σειρά έργων του, όπου σ’ αυτά πρωταγωνιστούν οι μεταμορφωτικές διαδρομές του φωτός. Ενός φωτός, που διαθλάται, πολώνει και αντανακλάται, διαπερνώντας ποικίλες επιφάνειες (κρύσταλλα, τζάμια, κομμάτια πάγου ή διαφόρων μικροαντικειμένων), αποκαλύπτοντας διαφάνειες και χρωματικές τονικότητες εντάσεων ή υφέσεων, τόσο της δυναμικής του, όσο και των ρυθμικών συσχετισμών του, οι οποίοι μεταποιούν το προφανές και αναγνωρίσιμο στοιχείο, σε ελκυστικά παράδοξο και αινιγματικό.
2. “Spheres of Good and of Spiritual Renaissance”, εικαστική έκθεση της Oksana Mas
http://www.mas-art.com
Η Oksana Μas, γεννήθηκε το 1969 στην πόλη Ilyichevsk (περιοχή της Odessa), Ουκρανία. Το 1986 αποφοίτησε από το σχολείο τέχνης του Ilyichevsk και συνέχισε τις σπουδές της στο M.B. Grekov Odessa State. Έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και στην πατρίδα της παρουσιάζοντας τη δουλειά της σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TEXMEDIN
Το έργο TEXMEDIN στοχεύει να ενισχύσει την σημαντική κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ευρωμεσογειακής περιοχής και να προωθήσει την χρήση της ως πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές νέων συλλογών και προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί ένα διακρατικό δίκτυο εργαστηρίων (Inspiring Labs), κάθε ένα εκ των οποίων καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο. Τα Inspiring Labs δίνουν τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές ή στελέχη σχεδιασμού επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των μουσείων, να περιηγηθούν σε κέντρα τεκμηρίωσης που περιέχουν βιβλία και περιοδικά μόδας και να συνδεθούν online με την ψηφιακή βιβλιοθήκη του έργου. Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TEXMEDIN. Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 16:00 θα γίνει παρουσίαση των εργαστηρίων Inspiring Labs.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ H.I.V, από τη Μ.Κ.O. PRAKSIS
Tην Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, ώρες 17.00- 22.00.

NIGHT BOUTIQUE
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί στον χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ NIGHT BOUTIQUE, όπου θα μπορεί το κοινό να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Εταιρεία Παραγωγής: Q Productions-Αντώνης Κιούκας, τηλ. 210 3613004
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων: JGK & Associates-Γιάννης Καζανίδης, τηλ. 210 7012517 & 519

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 13/10/2010

21:00 KATHY HEYNDELS

Πέμπτη 14/10/2010

20:00 ASLANIS
20:30 Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης “Abstracts”, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
          Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης “Spheres of Good & of Spiritual Renaissance”, OKSANA MAS
21:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΟΔΑΣ
          Επίδειξη Μόδας Special Guest KRUG 8 (Serbia)

Παρασκευή 15/10/2010

19:00 LUKAS
20:00 CATHREEN MAL
21:00 SIMEONI
22:00 VICTORIA KYRIAKIDES

Σάββατο 16/10/10

19:00 MED
20:00 SAMANTHA SOTOS
21:00 DELIGHT
22:00 MAKIS TSELIOS

Κυριακή 17/10/10

16:00 GREEK FASHION SCHOOLS
DIEK VOLOU, IEK AKMI, IEK DELTA, IEK INTERGRAPHICS, PANSIK, SITAM – AB, VELOUDAKIS
19:00 GIANNETOS
20:00 PANOS APERGIS
21:00 NIKOS – TAKIS

SPECIAL GUEST KRUG 8  (SERBIA)

Οι KRUG 8 (ΚΥΚΛΟΣ 8), μια ομάδα σχεδιαστριών ρούχων & αξεσουάρ από την Σερβία, περιγράφουν το έργο τους με τα εξής λόγια:

Η εμπορική επιτυχία δεν παραμερίζει την καλλιτεχνική ποιότητα.
Γύρω από αυτήν την ιδέα συσπειρώθηκε ένας αριθμός υψηλά μορφωμένων και επιτυχημένων γυναικών.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε τον κύκλο της ασυγκράτητης καλλιτεχνικής ενέργειας, που συνεχώς θα αναζωογονεί τον εαυτό της, οπότε ο «ΚΥΚΛΟΣ 8» δημιουργήθηκε.
Η επιθυμία μας είναι να δείξουμε,  με το δικό μας παράδειγμα, ότι είναι δυνατόν να φτιάξει κανείς ποιοτικά προϊόντα υψηλής αισθητικής τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Βελιγράδι, στην Σερβία. Θέλουμε, με την ενεργή καλλιτεχνική και επιχειρηματική εμπλοκή μας να βελτιώσουμε την αντίληψη των τοπικών αγοραστών σχετικά με τα προϊόντα των εγχώριων σχεδιαστών, καθώς και να ανοίξουμε τις πόρτες των ξένων αγορών στην αυθεντική έκφραση του Βελιγραδίου.

Στόχος μας επίσης είναι, μέσω εργαστηρίων και σεμιναρίων, να ενθαρρύνουμε και άλλες γυναίκες σχεδιάστριες να εμπλακούν χωρίς φόβο στον χώρο της μόδας, ώστε η καλλιτεχνική μας σκηνή να δυναμώσει, ενθαρρύνοντας την αυθεντικότητα και την ατομικότητα των σχεδιαστών μας, καθώς και των εν δυνάμει καταναλωτών μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ABSTRACTS

   Πολυτάλαντος δημιουργός, ο Γιώργος Αντωνόπουλος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την εικαστική φωτογραφία. Ευρηματικός και ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης καθώς είναι, συχνά εκπλήσσει με αναπάντεχα ευχάριστο τρόπο, όσους τυχαίνει να δουν τα εντυπωσιακά και υποβλητικά του έργα, καθώς μέχρι σήμερα, λόγω της σεμνότητας του χαρακτήρα του και των ποιοτικών απαιτήσεων που έχει ως προς την αισθητική τους, δεν τα είχε εκθεσιακά δημοσιοποιήσει.
   Ο δημιουργός αυτός, που δεν υστερεί σε τίποτε από τους καταξιωμένους συναδέλφους του, αντλεί τις εμπνεύσεις του από την καθημερινότητα, εστιάζοντας το βλέμμα και τον φακό του σε λεπτομέρειες που συνήθως λανθάνουν της προσοχής. Άλλοτε πάλι, με ελεγχόμενο λυρισμό που μετριάζει την δωρικότητα της οργανωτικής δομής, «σκηνοθετεί» τα πλάνα του, αποτελούμενα από ορυκτά, μέταλλα, κρυστάλλους, κομμάτια πάγου, αποσπάσματα από μικροαντικείμενα ή σκουριές που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες επιφάνειες, με προϋπόθεση τους τρόπους με τους οποίους οι συνθέσεις του αυτές, φωτίζονται.
   Το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη στρέφεται γύρω από τις ποικιλίες των εντάσεων, τις χρωματικές αντανακλάσεις και τις εσωτερικές τροχιές που ακολουθεί το φως, καθώς αυτό διαθλάται, αναλύεται και επανασυντίθεται, μέσα από τις ανταύγειες των επιφανειών που διαπερνά, σχηματίζοντας διαλεκτικά απροσδόκητους σχηματισμούς επιπέδων και παράδοξους χώρους παρουσίας ενός αναδυόμενου, αινιγματικού και τρισδιάστατου μικρόκοσμου.
   Δύσκολα ο θεατής μπορεί να αναγνωρίσει την πηγή έμπνευσης της κάθε σύνθεσης, αφ’ ής στιγμής αυτή έχει προέλθει από ασυνήθιστες και διαφορετικές κάθε φορά μεγεθύνσεις τμημάτων που την απαρτίζουν, από δομικές και πρωτότυπες επίσης αναδιατάξεις των υποσυνόλων τους ή από αντικρυσματικούς διπλασιασμούς τους. Με εικαστικά κατάλληλες εσωτερικές επεξεργασίες και δημιουργικές παρεμβάσεις, ο Γιώργος Αντωνόπουλος θέτει ως ζητούμενο στον εαυτό του, την αποκάλυψη μιας σειράς μετασχηματισμών και μεταμορφώσεων των «μικρών πραγμάτων και θαυμάτων του κόσμου» που ενορατικά συλλαμβάνει και διαισθαντικά αποδίδει, υλοποιώντας φαντασιακά τις αποτυπωνόμενες όψεις ενός στερεώματος.
   Στα αφαιρετικά του έργα, που είναι ιδιαίτερα και ξεχωρίζουν για την μοναδικότητά τους,  με οπτικοποιημένα τα ενεργά και φωτοχρωμικά τους πεδία, έχει κανείς την αίσθηση πως όλα είναι ρευστά και ταυτοχρόνως καλειδοσκοπικά κρυσταλλωμένα, διεγείροντας τον στοχασμό και ενεργοποιώντας την φαντασία του θεατή, ο οποίος προσεγγίζοντας αυτόν τον ασπαίροντα «μικρό και μέγα κόσμο», απαγκιστρώνεται από τις εκλογικεύσεις και κάθε είδους ταυτολογικές  συμβάσεις, μυούμενος στην υφολογία και στο σκεπτικό  μιας διαδραστικής υπερβατικότητας.
   Με ανάλογους τρόπους, ο εικαστικός αυτός φωτογράφος, διαμορφώνει και τα πορτραίτα του. Τα οικεία τους στοιχεία και ο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας τους, μετατρέπονται σε μια «μαγική» εικόνα φασματοσκοπικής αποκαθήλωσης, από κάθε τι γνώριμο. Τα πορτραίτα του αναδεικνύουν μια άλλου τύπου persona του απεικονιζόμενου, έναν διαφορετικό του, θα λέγαμε, «εαυτό», που λειτουργεί σαν φωτοτροπικός χάρτης και ταυτόχρονα σαν λαβύρινθος χρωματικών συσχετισμών, η οποίοι αποκαλύπτουν πρωτόγνωρες πτυχές ενός αλλότριου επιστητού, διευρύνοντας και εμβαθύνοντας  την αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα.

Αθηνά Σχινά
Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης

OKSANA MAS

Πίνακες, γλυπτά και installations της Oksana Mas έχουν κερδίσει την αναγνώριση της στην πατρίδα της, και σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο του 2009 ο πίνακας από το δίπτυχο «Drive 9» κέρδισε την προσοχή και ήταν το έργο που πουλήθηκε πιο ακριβά στην Ουκρανική Εβδομάδα Τέχνης στην διεθνή δημοπρασία του Sotheby’s.
Έργα της Oksana Mas βρίσκονται σε 150 προσωπικές συλλογές στην Ρωσία, την Ουκρανία, την Αμερική, την Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βατικανό και την Λετονία. Πίνακες της υπάρχουν σε εκθέσεις στο Μουσείο της Ουκρανίας στην Νέα Υόρκη, στα μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στην Μόσχα, στο Άμστερνταμ καθώς και στο Μουσεία Καλών Τεχνών στο  Lviv και στο Donetsk. Έργα της έχουν αγοραστεί από το Δημαρχείο του Valkenburg (Ολλανδία), το Ίδρυμα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Βενετία) και το Πολιτισμικό Ίδρυμα “Ekaterina” (Μόσχα).
Έργα της  Oksana έχουν επανειλημμένα παρουσιαστεί σε διεθνή καλλιτεχνικά forums, συμπεριλαμβανομένων του «Art Dubai» (Ντουμπάι), “Art-Moscow” (Μόσχα), «FIAC» (Παρίσι), «Armory Show» (Νέα Υόρκη), «Art Basel» (Μπασέλ), «Art Basel Miami Beach» (Μαϊάμι), «ARCO» (Μαδρίτη), κ.α.

Solo Exhibitions (selected):

2010 Casamor Foundation, the Museo Dali and in the Rambla de Figueras,Figueras, Spain
         Spheres of Good and Spiritual Reneissance, Kiyv-Pechersk Lavra, Kiyv
         Helium-3, Art Center, Odessa
         Ukrainian Contemporary Art in NY, by Mironova Gallery, New York
2009 When Stars Align, Zorya Fine Art, New York
2008 Unique Sides of Routine, Mimesis Gallery, Geneve
         MAS.Moscow Museum of Modern Art, Russia
2007 Hired to Dream. Aidan Gallery, Moscow, Russia.
2006 Point of assemblage. T.Ladyzhinskaya Gallery.Odessa, Ukraine
         Infanta. Da Vinci Gallery, Kiev, Ukraine
         Jaguar valve. Arena “City”. Kiev, Ukraine
2005 Epidermis’s phenomenon. “Karas” Gallery
2004 Oksana Mas. Paintings. Aidan Gallery. Moscow, Russia
         Black/white reverse. IRIS Gallery. Barcelona, Spain
2003 Oksana Mas. Museum of Western-Eastern art. Ukraine
         Everyday originality. Exhibition hall of Ministry of Foreign Affairs of Ukraine. Kiev, Ukraine
         Oksana Mas. Center of Contemporary art “Soviart”. Kiev, Ukraine
2002 365. Central Exhibition Morvokzal’s (port) complex. Odessa, Ukraine
2001 Oksana Mas. Korolenko State Art Museum. Odessa, Ukraine
1997 Oksana Mas. Art Gallery Valkenburg, Netherlands
         Oksana Mas. M-Gallery. Prague, Czechia
         Oksana Mas. Museum of Fine Arts. Ilyichevsk, Ukraine
1995 Oksana Mas. Museum of Fine Arts, Ilyichevsk, Ukraine
         Oksana Mas. Central Exhibition Hall of Ukraine Artists’ Union. Kiev, Ukraine
         Oksana Mas. Exhibition Hall of UNO representatives in Ukraine, Kiev, Ukraine 

Group Exhibitions (selected):

2011 Art Dubai by Barbarian Art Gallery, Zurich
2010 September Art Moscow by Aidan Gallery, Moscow, Barbarian Art Gallery,
         Zurich, Mironova Gallery, Kiev
2010 Art Chicago, exhibited by Mironova Gallery
         Art by Geneve
         The Armory Show, NY
2009 Art Dubai
         The Armory Show NY
2007 Movement. Evolution. Art. The Cultural Foundation וֹEkaterinaוּ. Moscow,Russia
         XV Group exhibition of gallery’s artists. Aidan Gallery. Moscow, Russia
         Gulf Art Fair. Dubai, UAE
2006 Modus R. Design district Art Basel Miami. Miami, US
         Moscow World Fine Art Fair. Manege. Moscow, Russia
         Group show of Aidan Gallery’s artists. Aidan Gallery. Moscow, Russia
2005 Group show of Aidan Gallery’s artists. Aidan Gallery. Moscow, Russia
2000 Biennale וֹMarine-2000וּ. Marine gallery. Odessa, Ukraine
         Fund of Russian Artists. Paris, France
1999 Golden-Art-Gallery. Koln, Germany
1998 Biennale וֹMarine-1998וּ. Marine Gallery. Odessa, Ukraine
         Hall Gallery. Amsterdam, Netherlands
1997 Municipal Exhibition Hall. Maastricht, Netherlands
1996 French Cultural Center. Kiev, Ukraine

TEXMEDIN

Το έργο TEXMEDIN στοχεύει να ενισχύσει την σημαντική κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ευρωμεσογειακής περιοχής και να προωθήσει την χρήση της ως πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές νέων συλλογών και προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί ένα διακρατικό δίκτυο εργαστηρίων (Inspiring Labs), κάθε ένα εκ των οποίων καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο. Τα Inspiring Labs δίνουν τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές ή στελέχη σχεδιασμού επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των μουσείων, να περιηγηθούν σε κέντρα τεκμηρίωσης που περιέχουν βιβλία και περιοδικά μόδας και να συνδεθούν online με την ψηφιακή βιβλιοθήκη του έργου. Επιπλέον, υποστήριξη παρέχεται και για την ανάπτυξη πρωτοτύπων των σχεδίων μέσω δραστηριοτήτων κατάρτισης και καθοδήγησης.
Το TEXMEDIN διοργανώνει έναν διαγωνισμό Σχεδίου που παρέχει τη δυνατότητα στις νέες γενιές των Ευρωπαίων σχεδιαστών να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους δυναμικά και να αναβαθμίσουν τη δημιουργικότητά τους, χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης. Η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει ευκαιρίες για νέα ταλέντα στο Ευρωμεσογειακό χώρο και θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου στο να επενδύσουν στο σχεδιασμό ως ένα στρατηγικό μέσο ανταγωνιστικότητας και στους νέους ως βασική πηγή καθορισμού των νέων τάσεων.
Μέσω της διεξαγωγής του διακρατικού διαγωνισμού στο πλαίσιο του TEXMEDIN, θα επιλεχθεί μια μικρή ομάδα νέων σχεδιαστών με βάση τις εργασίες τους. Οι επιλεγμένοι σχεδιαστές θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις των Inspiring Labs, όπου θα τους παραχθεί νέα τεχνογνωσία και θα ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους.  Η εκπαίδευση και επιτόπου υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πέντε TEXMEDIN Inspiring Labs (οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν την τοποθεσία που προτιμούν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τους στο διαγωνισμό). Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι καλύτερες εργασίες θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα διεξαχθεί στις περιοχές των εταίρων του έργου και στα συμμετέχοντα μουσεία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υλοποιήσουν μία εργασία, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα (κλωστοϋφαντουργικά, ρούχα μόδας, αξεσουάρ ή προϊόντα εσωτερικού χώρου). Τα σχέδια πρέπει να βασίζονται σε μία σύγχρονη ερμηνεία ενός ή περισσοτέρων αντικειμένων του υλικού της ψηφιακής βιβλιοθήκης του έργου TEXMEDIN (www.texmedindigitalibrary.eu). Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες αντικείμενα κλωστοϋφαντουργίας, ενδυμάτων και αξεσουάρ που προέρχονται από τα αρχεία του Μουσείου Υφαντουργίας του Prato (Ιταλία), του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κλωστοϋφαντουργίας του Μουσείου της Τεράσσα (Ισπανία), του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου (Ελλάδα) και του Carpiformazione (Ιταλία).
Η διακρατική κριτική επιτροπή του έργου θα επιλέξει στη συνέχεια τα πιο σημαντικά έργα που πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω. Οι σχεδιαστές που θα επιλεχθούν θα λάβουν περαιτέρω εξειδικευμένη κατάρτιση – με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων, τεχνικών και εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις των τοπικών Inspiring Labs, σε συντονισμό με τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και μουσεία.