Ευρωπαϊκό νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο οι Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο

Ευρωπαϊκό νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο οι Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο

«Παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο και ακούγοντας το εθνικό μας ύμνο νιώσαμε πολύ συγκινημένες και περήφανες», δήλωσε το χρυσό δίδυμο

Κορίτσια για φίλημα. Οι χρυσές γοργόνες της Ελλάδας, τα νεαρά κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και χάρισαν μια ιστορική διάκριση στο άθλημα και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Οι ιδιαιτέρως ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες διεθνείς μπαλαρίνες της πισίνας Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση, πρώτευσαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής κολύμβησης Νεανίδων, στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, και φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Έτσι, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό και τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στην όμορφη πορτογαλική πόλη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού.

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 179,6146 β. για την εκπληκτική εκτέλεση του προγράμματός του και πήρε την πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τις δεύτερες Ιταλίδες (165,1708) και τις τρίτες Ουκρανές (160,8500), παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων Καλλιτεχνικής, στο Ντουέτο, μετά από αυτό που είχαν κερδίσει στις (31/7/2007) στην Καλέγια της Ισπανίας από τις Δέσποινα Σολωμού και Νεκταρία Ραμνιώτη.