Εσύ τι ξέρεις για τις 15 Φεβρουαρίου; – Το βίντεο Χανιώτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Εσύ τι ξέρεις για τις 15 Φεβρουαρίου; – Το βίντεο Χανιώτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν για την ημέρα αυτή.

aeweb

Έτσι, μια Χανιώτισσα η Νεκταρία Μαρακάκη, αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες των Χανίων για τον παιδικό καρκίνο. Πήρε λοιπόν μια κάμερα, και πήγε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, συνάντησε κόσμο και έφτιαξε ένα πολύ όμορφο βίντεο.

Εμπνευσμένη από ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα βιώματα, αποφάσισε την σκέψη της να την κάνει εικόνα και να δώσει ένα μήνυμα για τον παιδικό καρκίνο.

Η Νεκταρία, γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:

“Αρκεί μια σκέψη λένε…
Θα πω, αρκεί να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους για να υλοποιηθεί μια ιδέα…
Ήρθε η σκέψη ότι θέλω να μάθουν όλοι τι ακριβώς είναι στις 15 Φλεβάρη….
Ήρθε ένα κορίτσι να δώσει μια ώθηση σε αυτή την ιδέα…η Κατερίνα,ένα πλάσμα όλο αγάπη…
Ήρθε ένα κορίτσι μέσα από το βίωμα της ,μέσα από το χαμόγελο της να ακολουθήσει την ιδέα αυτή…η Ραφαέλα…
Τα είχαμε τα βασικά… έπρεπε να προχωρήσουμε να του δώσουμε ζωή…
Ενα μήνυμα ήταν αρκετό για να χαμογελάσω και να σκεφτώ πως είμαι τόσο ευλογημένη που δε γινόταν να πάει κάτι αλλιώς από ότι το είχαμε σκεφτεί..
Έστειλα στον συνεργάτη μου Yiannis Tzanakis (Φωτογραφία-Βίντεο-μοντάζ) που η Ανθρωπιά του και η ευγένεια του φαίνεται στο πρόσωπο του,του είπα την ιδέα μας..
”Τέλεια προχωράμε”..ήταν αρκετό!!!
Μα ήμουν σίγουρη Γιάννη…
Όσο για το τελικό αποτέλεσμα?
Δε περιμένα τίποτα λιγότερο από εσενα…
Είχα σκεφτεί το τραγούδι,όμως είχα ξεχάσει πως υπάρχουν και τα πνευματικά δικαιώματα,το είπα στον Γιάννη και αμέσως χαμογέλασε και μου είπε αποφασιστικά θα το βάλουμε,πήρε τηλέφωνο τον άνθρωπο που με τη μελωδική του φωνή μας λέει το
“Δεν είσαι μονος”(τυχαίνει να είναι φίλοι)συγκινήθηκα τόσο πολύ…το ευχαριστώ πολύ μικρό…στο συγκρότημα
“Φως και Αλήθεια”https://www.youtube.com/foskaialitheia
Τι να πω!!! ειλικρινά χαίρομαι που έχω ευλογηθεί να έχω γύρω μου τέτοιους Ανθρώπους,τυχαία βρεθήκατε στο μονοπάτι μου και ως γνωστόν όλα για κάποιο λόγο γίνονται,έπεται συνέχεια!!!!
Μη ξεχνάμε λοιπόν,αυτά τα παιδιά που δίνουν αγώνα καθημερινά να μην τα λυπάστε.Μόνο να τα θαυμάζετε,γιατί στέκονται αγέρωχα απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ πιο ισχυρό από αυτά.Και τον νικούν μέρα με τη μέρα,γιατί οι νίκες τους είναι πολύ περισσότερες!!!!!
Μας αφορά όλους!!!!!”

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε:

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

zarpanews.gr