Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τους ψυχοπαθείς;

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τους ψυχοπαθείς;

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τους ψυχοπαθείς;

Σαν μαγνήτης έλκουν οι ψυχοπαθείς τις γυναίκες.

Οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου δεν μπορούν να αντισταθούν στους άντρες που επαίρονται για τον εαυτό τους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Brock στο Οντάριο του Καναδά.

Οι γυναίκες έλκονται από τους άνδρες που έχουν αυτοπεποίθηση και δίνουν την εντύπωση πως αυτοί είναι και κανείς άλλος.

Η γοητεία των ψυχοπαθών είναι ακαταμάχητη, όπως επισημαίνει ο ερευνητής, μεταπτυχιακός φοιτητής Κρίστοφερ Μπραζίλ εξηγώντας το φαινόμενο:

«Οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν στους ψυχοπαθείς γιατί είναι άνετοι με τον εαυτό τους και πιστεύουν ότι λένε πάντα το σωστό πράγμα, την σωστή στιγμή», επισημαίνει.

Και, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ψυχοπαθείς έχουν ένα στυλ προσωπικότητας που τους κάνει να φαίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες.

«Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι απόλυτα βέβαιοι ή αισθάνονται άνετα ή γνωρίζουν ακριβώς τι να πουν για να τραβήξουν την προσοχή των γυναικών».

«Τα άτομα με χαρακτηριστικά ψυχοπαθών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία και την προσωπικότητά τους για να προκαλέσουν εμπιστοσύνη και επιθυμία, αλλά απώτερος στόχος τους φαίνεται να είναι η ικανοποίηση του εγωισμού τους», όπως αναφέρει ο Κρίστοφερ Μπραζίλ στην ιστοσελίδα Ψυχολογίας «Psypost».

Στην έρευνά του, ο Καναδός μεταπτυχιακός φοιτητής ζήτησε από 46 άνδρες να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε βίντεο διάρκειας δύο λεπτών.

Μια ομάδα 108 γυναικών παρακολούθησε τα επίμαχο βίντεο και αξιολόγησαν τους άνδρες για το πόσο ελκυστικοί είναι , πόσο σέξι πίστευαν ότι είναι και πόσο έμπιστοι. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες με χαρακτηριστικά ψυχοπαθών ήταν πιο ελκυστικοί στις γυναίκες.

Ο ίδιος τόνισε ότι στην φυλακή, τα ψυχοπαθή άτομα ήταν καλοί στο να γοητεύουν τους φύλακες αλλά ήταν επίσης μεταξύ μερικών από τους πιο βίαιους τρόφιμους.

protothema.gr