Έρευνα χτυπάει… καμπανάκι σε όσους βλέπουν πολύ πορνό: Είναι καλύτερο από το sex

Έρευνα χτυπάει… καμπανάκι σε όσους βλέπουν πολύ πορνό: Είναι καλύτερο από το sex

Έρευνα χτυπάει… καμπανάκι σε όσους βλέπουν πολύ πορνό: Είναι καλύτερο από το sex

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.276 άτομα και τα αποτελέσματά της επισημαίνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι βλέπουν πολύ πορνό.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, τα οποία έδειξαν μία στροφή των Ελλήνων στον αυνανισμό κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Αυτό συνήθως συνδυάζεται με την παρακολούθηση πορνό, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο μίας άλλης έρευνας που έγινε από το Male Sexual Health του Βελγίου με την συμμετοχή 3.276 ανδρών από την χώρα αυτή, την Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτό υπήρχαν 118 ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τον αυνανισμό, την παρακολούθηση πορνό, αλλά και τις ερωτικές επαφές.

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα

«Βρήκαμε πως σε γενικά γραμμές οι άνδρες βλέπουν αρκετό πορνό. Περίπου 70 λεπτά την εβδομάδα που αντιστοιχούν σε 5-15 λεπτά την ημέρα», είπε ο Gunter de Win που είναι ερευνητής του νοσοκομείου της Αντβέρπ.

Ένα σημαντικό ποσοστό όμως, της τάξεως του 23% των ανδρών κάτω των 35 ετών, παρουσίαζαν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας κατά την διάρκεια των ερωτικών επαφών τους. «Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υπολογίζαμε», σχολίασε αρκετά και εξήγησε: «Βρήκαμε όμως πως ο χρόνος που βλέπει κάποιος πορνό και το συγκεκριμένο πρόβλημα, συνδέονται μεταξύ τους».

Αφού επεσήμανε οτι το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής έγινε βάσει ερωτηματολογίου και όχι κλινικών ερευνών, τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πορνό διαμορφώνει το πως βλέπουμε το σεξ. Δεν είναι τυχαίο οτι μόλις το 65% θεωρεί πως το sex με την σύντροφό τους ήταν πιο συναρπαστικό από το να βλέπουν πορνό».

Gazzetta.gr