Έρχεται το τέλος του κόσμος το 2022;

Έρχεται το τέλος του κόσμος το 2022;

Με την έλευση του 2022, αρκετοί συνωμοσιολόγοι έχουν ανοίξει τα αρχαία βιβλία ιστορίας και ξεσηκώνουν θεωρίες, από το Ημερολόγιο των Μάγιας ή τις προβλέψεις του Γάλλου αστρολόγου του 16ου αιώνα, Νοστράδαμου και καταθέτουν τις θεωρίες τους για το τέλος του κόσμου. Θα είναι το 2022;

aeweb

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε το μέλλον με το βιβλίο του «Les Propheties» που γράφτηκε το 1555 και μέσα από το οποίο προβλέπει καταστροφές που προκαλούνται από αστεροειδείς, υπερθέρμανση του πλανήτη, ακόμη και την κατάρρευση της τεχνολογίας.

Η αναφορά για τα ρομπότ και τα Tesla Bots

Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Το φεγγάρι στην πλήρη νύχτα πάνω από το ψηλό βουνό. Ο νέος σοφός με μοναχικό εγκέφαλο το βλέπει. Από τους μαθητές του που προσκαλούνται να είναι αθάνατοι. Τα μάτια στο νότο. Τα χέρια στους κόλπους, τα σώματα στη φωτιά».

Μερικοί άνθρωποι λοιπόν πιστεύουν ότι με αυτή η αναφορά σε αθάνατα όντα θα μπορούσε να αναφέρεται σε ρομπότ που κατασκευάζουμε και τα οποία σταδιακά θα μας αντικαταστήσουν σε πολλά. Ήδη σε πολλές εργασίες, ρομπότ έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους.

Ο Έλον Μασκ μάλιστα, φέτος κυκλοφορεί στην αγορά τα Tesla Bots και αρκετοί άνθρωποι ήδη κάνουν τους παραλληλισμούς μεταξύ αυτής της πρόβλεψης του Νοστράδαμου και των ανθρωποειδών ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε επίσης ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα ανέβαιναν τόσο πολύ, που τα ψάρια θα «μισοψήνονταν» στη θάλασσα.

Γι’ αυτό συχνά ενδεχομένως να βλέπετε το όνομα του Γάλλου αστρολόγου ως αναφορά σε κάθε άρθρο σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας.

Ο Νοστράδαμος επίσης έχει επίσης προβλέψει τις πλημμύρες, τη μακρά ξηρασία και τις πυρκαγιές που πλήττουν τη γη.

Χτύπημα αστεροειδούς

Η NASA έχει πάντα την προσοχή της στραμμένη σε αστεροειδείς «προσέγγισης», που πλησιάζουν αρκετά κοντά στη Γη. Κανένας από αυτούς βέβαια δεν προβλέπεται να χτυπήσει τη Γη το 2022. Ο Νοστράδαμος προέβλεψε πάντως τον μαζικό θάνατο που θα προκληθεί από χτύπημα αστεροειδούς κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είναι σαφές, το πότε, πίστευε ότι θα συμβεί αυτό.

Ημερολόγιο των Μάγια

Όταν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας για την «Ημέρα της Κρίσης», το Ημερολόγιο των Μάγια δεν μπορεί να παραληφθεί. Περίπου στις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους γίνεται σχετική αναφορά για το τέλος του κόσμου λόγω του Ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μετά τους ισχυρισμούς ότι ο κόσμος θα τελείωνε στις 21 Δεκεμβρίου το 2012 – όταν το ημερολόγιο των Μάγια έληξε – οι συνωμοσιολόγοι είπαν ότι η ημερομηνία δεν υπολογίστηκε σωστά.

Είπαν μετά λοιπόν, πως σύμφωνα με τους Μάγια, ο κόσμος μας θα εξαφανιζόταν οκτώ χρόνια αργότερα, δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου το 2020. Είμαστε ακόμα εδώ.

Απ΄ότι φαίνεται, οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μπορούν να στηρίξουν το «τέλος της Γης», ωστόσο οι προβλέψεις του Νοστράδαμου συνεχίζουν να τρομάζουν.