Ερχεται «χρυσή» δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης

Ερχεται «χρυσή» δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης

Με την τουριστική «βιομηχανία» του νησιού να κρατάει και να υπερβαίνει δυνάμεις ακόμη και φέτος, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τουριστικοί φορείς προσβλέπουν στην μεγάλη ώθηση, που εκτιμάται ότι θα αποκτήσει η τουριστική κίνηση με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως ο ΒΟΑΚ και το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

aeweb

Τις δυνατότητες και τις αντοχές της η Κρήτη της έδειξε από φέτος. Το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές μέρες που οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έσπαγαν τα ρεκόρ του 2019. Ανάλογη είναι η εικόνα και σήμερα, στα μέσα Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Χαλκιαδάκης, καθημερινά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφει 8.000 – 9.000 αφίξεις τουριστών κατά κύριο λόγο από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Γαλλία.

Ακόμη και οι αφίξεις από την Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με το καλοκαίρι που, λόγω των μέτρων, καταγράφηκε σημαντική μείωση στις αφίξεις των βρετανών τουριστών. Ο σεισμός δεν φάνηκε να επηρεάζει το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη, καθώς οι ακυρώσεις ήταν αμελητέες.

Πολύ καλές για την εποχή είναι και οι πληρότητες των μεγάλων ξενοδοχείων που παραμένουν ανοικτά. Η σεζόν φέτος αναμένεται να φτάσει ως τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και θα παραμείνουν ανοικτά ορισμένα από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Εφόσον δε, όπως σημειώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τότε η ερχόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, θα διαμορφωθεί με πολύ καλύτερους όρους από τους φετινούς.

Πηγή: ertnews.gr