Επτά νεκροί με κορωνοϊό στην Κρήτη – 37 ασθενείς στις ΜΕΘ

Επτά νεκροί με κορωνοϊό στην Κρήτη – 37 ασθενείς στις ΜΕΘ

Επτά θάνατοι καταγράφθηκαν στην Κρήτη λόγω επιπλοκών κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις από αυτούς καταγράφθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν 62χρονο που «έφυγε» 10:30 το πρωί της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου, ήταν εμβολιασμένος και νοσηλευόταν σε κλινική covid. Αίτιο του θανάτου του είναι η καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα των επιπλοκών του κορωνοϊού. Ένας ακόμη άνδρας ηλικίας 91 ετών, έχασε τη μάχη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε κλινική covid του Βενιζελείου.

Ο 91χρονος ήταν εμβολιασμένος, ενώ έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Την τελευταία της πνοή άφησε και μια γυναίκα 80 ετών τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε κλινική του Βενιζελείου. Η 80χρονη ήταν ανεμβολίστη και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αίτιο του θανάτου της ήταν η αναπνευστική ανεπάρκεια  ως αποτέλεσμα των επιπλοκών του κορωνοϊού. Επιπλέον, τη μάχη για τη ζωή έχασε και μια 85χρονη, τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κλινική covid του Βενιζελείου. Η 85χρονη ήταν εμβολιασμένη, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ αίτιο του θανάτου της είναι η καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Τρεις θάνατοι καταγράφθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το τελευταίο 24ωρο. Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα, ανεμβολίαστο και με υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται πως ο 56χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 28 Ιανουαρίου. Την μάχη έχασαν και δύο γυναίκες σε κλινική covid του νοσοκομείου Χανίων. Πρόκειται για μια 83χρονη, και μια 78χρονη οι οποίες νοσηλεύονταν από τις 20 Ιανουαρίου. Η 83χρονη ήταν ανεμβολίαστη, η 78χρονη εμβολιασμένη ενώ έπασχαν και οι δύο από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται, πως τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού. Στο νοσοκομείο Χανίων Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, νοσηλεύονται ένα 11 μηνών βρέφος και ένα παιδί δύο ετών στην Παιδιατρική covid κλινική. Η υγεία των παιδιών βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται δύο παιδιά στην Παιδιατρική κλινική covid του νοσοκομείου, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Στυλιανός Κτενιαδάκης.

Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες

Σε σταθερά επίπεδα βρίσκεται ο αριθμός των νοσηλειών κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου , συγκριτικά με τα στοιχεία της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού 242 ασθενείς ( Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ήταν 244), 205 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 210) και 37 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 34), εκ των οποίων 28 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 26).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 75 ασθενείς, ενώ στο Νοσοκομείο Νεάπολης δεν καταγράφεται καμία νοσηλεία.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 71 ασθενείς, 55 στην κλινική Covid, 16 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 46 ασθενείς, 39 στην κλινική Covid 7 σε ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 75 ασθενείς, 65 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 21 ασθενείς, 20 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 9 ασθενείς, 6 σε κλινική Covid, 3 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Σητείας: 6 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 14 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Σε πανελλαδικό επίπεδο χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 561 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 440 (78.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (21.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 521 (ημερήσια μεταβολή +14.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 454 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).