Επίθεση αγέλης σκύλων σε οικογένεια τουριστών – Τραυματίστηκαν δύο παιδιά και ένας άνδρας (φωτο)

Επίθεση αγέλης σκύλων σε οικογένεια τουριστών – Τραυματίστηκαν δύο παιδιά και ένας άνδρας (φωτο)

Ο 9χρονος Ντάνι Καπετάνιος, ο 52χρονος πατέρας του Σταμάτης και η 11χρονη ανιψιά του Ρόξι δέχθηκαν δαγκώματα από άγριους σκύλους, ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα στις 13 Αυγούστου. Ο 9χρονος Τέντι, αδελφός της Ρόξι, επίσης βρέθηκε περικυκλωμένος από τα σκυλιά, αλλά κατάφερε να τρέξει και να ξεφύγει σώος.

Η επίθεση έγινε ενώ η οικογένεια περπατούσε σε μονοπάτι στο ηφαίστειο Σουσάκι, στην Κορινθία. Ο Σταμάτης Καπετάνιος δήλωσε ότι έζησε «τον μεγαλύτερο φόβο» της ζωής τους, όταν τους περικύκλωσε η αγέλη των ζώων.

«Είχαμε περπατήσει περίπου ένα χιλιόμετρο στο μονοπάτι, προτού μας πλησιάσουν οι σκύλοι. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στους σκύλους και τα παιδιά», δήλωσε στην Daily Mail.

 

«Είχα μόνο ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Το χρησιμοποίησα για να σταματήσω τους σκύλους μέχρι τη στιγμή που δάγκωσαν το χέρι μου τόσο δυνατά, που πετάχτηκε (το σακίδιο). Μετά, με έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να με δαγκώνουν. Πίστεψα ότι θα πεθάνω. Αναρωτιόμουν συνέχεια “πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;”. Έχανα τη θέληση να ζήσω. Ένιωθα ότι δεν είχα καμία δύναμη», περιέγραψε ο 52χρονος.

Στη συνέχεια, οι σκύλοι κυνήγησαν τα τρία παιδιά. Δάγκωσαν την Ρόξι και τον Ντάνι, ενώ ο Τέντι κατάφερε να ξεφύγει.

 

Βλέποντας τι συνέβαινε με τα παιδιά, ο 52χρονος είπε ότι ξαναβρήκε δύναμη. Κατάφερε να τρομάξει τα σκυλιά και να κάνει να φύγουν, ενώ η οικογένεια αμέσως επέστρεψε τρέχοντας στο όχημά τους.

Ο 52χρονος έχασε το τηλέφωνό του στην επίθεση, ενώ δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ένα χέρι του. «Έπρεπε να οδηγήσω για 20-25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιώ το αριστερό μου χέρι. Ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της ημέρας», δήλωσε αναφερόμενος στη διαδρομή τους μέχρι το νοσοκομείο.

Ο ίδιος νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες και μεταξύ άλλων οι γιατροί του έκαναν 50 ράμματα. Μαζί με την σύζυγό του, Άλισον, κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Το χειρότερο για εμάς είναι πως αυτό το μέρος είναι ακόμη ανοιχτό στο κοινό. Αν πάτε εκεί, ετοιμαστείτε να συναντήσετε τον θάνατο», δήλωσε ο 52χρονος.

lifo.gr

>