Επιτέθηκαν με αυγά και γροθιές στον Ι.Γρυσπολάκη εν ώρα μαθήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Επιτέθηκαν με αυγά και γροθιές στον Ι.Γρυσπολάκη εν ώρα μαθήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Επίθεση με αυγά και γροθιές απο ομάδα 30 φοιτητών, δέχθηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Ιωακείμ Γρυσπολάκης την ώρα μάλιστα που δίδασκε στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου.

Το περιστατικό συνέβει το πρωί της Τετάρτης 16/11 μπροστά στα έκπληκτα μάτια 130 περίπου φοιτητών οι οποίοι ήταν στο αμφιθέατρο, όταν εισέβαλαν 30 άτομα και πετώντας αυγά έφτασαν μέχρι την έδρα όπου ήταν ο κ.Γρυσπολάκης και μάλιστα ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιές.

Μάλιστα η ομάδα των 30 ατόμων παρέμεινε για πάνω απο μισή ώρα στο αμφιθέατρο φωνάζοντας συνθήματα κατα του πρώην πρύτανη.

Όπως δήλωσε ο κ.Γρυσπολάκης στο Flashnews.gr “αυτό είχει προετοιμαστεί, καθώς τους τελευταίους 2-3 μήνες υπήρχε μια καθημερινή ροή εμπρηστικών μηνυμάτων εκ μέρους κάποιων ανθρώπων που βρήκε ανταπόκριση απο ομάδα φοιτητών. Όπως έλεγαν και χθες στόχος είναι ο χουντικός επίτροπος ο δοσίλογος Γρυσπολάκης.Με αποκαλούν με αυτό τον τρόπο, γιατί βάση του Νόμου έχει οριστεί μια οργανωτική επιτροπή απο πέντε καθηγητές, τους αρχαιότερους, οι οποίοι θα οργανώσουν την εκλογή του συμβουλίου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Πολυτεχνείο το 2012. Διότι ο προυπολογισμός του, βάση του νέου Νόμου, θα πρέπει να εγκριθεί απο το συμβούλιο.”

Σύμφωνα με τον πρώην πρύτανη, πρόκειται για “κατατρομοκράτηση εμένα, ως προέδρου, και των άλλων μελών της επιτροπής για να μην γίνουν οι εκλογές για το συμβούλιο”.

Παράλληλα επισημαίνει πως είχε προειδοποιήσει την πρυτανεία του ιδρύματος για τις απειλές που δεχόταν.

“Απο την Δευτέρα το πρωί προειδοποίησα εγγράφως την πρυτανεία με ένα εκτενές κείμενο και με όλα τα εμπρηστικά μηνύματα που προηγήθηκαν. Την Τρίτη το πρωί με κάλεσαν και είχα μια συνάντηση με την πρυτανεία, για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Η ανακοίνωση της πρυτανείας κατα την εκτίμησή μου δεν ήταν η ενδεικνυόμενη, καθώς έλεγε ότι συστήνει αυτοσυγκράτηση και σύνεση προς όλες τις πλευρές και ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πολυτεχνείο. Δηλαδή ο Γρυσπολάκης και τα άλλα μέλη της οργανωτικής επιτροπής βρέθηκαν στο ίδιο τσουβάλι με τους ακραίους που απειλούν” είπε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr

Μάλιστα ο κ.Γρυσπολάκης είπε ότι στην επίθεση που δέχθηκε ήταν παρόντες αντιπρύτανης και πρόεδρος του τμήματος που προσπάθησαν να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους παροτρύνοντάς τους να βγούν έξω απο το αμφιθέατρο.

Να σημειωθεί πως και στο πρόσφατο παρελθόν ο πρώην πρύτανης έχει δεχθεί ανάλογες επιθέσεις ακόμη και την ώρα που περπατούσε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, αλλά όπως τονίζει ο ίδιος “αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ προσωπικά θα σταματήσω να πράττω το καθήκον μου, όπως εγώ το νομίζω και όπως το ορίζουν οι Νόμοι του κράτους”.

ΠΗΓΗ Flashnews