Επίσημο: Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία της η Thomas Cook Σκανδιναβίας

Επίσημο: Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία της η Thomas Cook Σκανδιναβίας

Επίσημο: Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία της η Thomas Cook Σκανδιναβίας
explore Chania

Η θυγατρική Ving Group συνεχίζει από σήμερα τις πτήσεις και όλες τις δραστηριότητες με τις εταιρείες Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter και την αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Airlines Scandinavia- Η επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου

Για λίγες ώρες επηρεάστηκε από την χρεωκοπία της μητρικής Thomas Cook η θυγατρική εταιρεία στην Βόρεια Ευρώπη και ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η Ving Group από σήμερα συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις και όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας στις Σκανδιναβικές χώρες.

Η ανακοίνωση αυτή «ανακουφίζει» τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στις περιοχές της χώρας που αποτελούν βασικούς προορισμούς για τους Σκανδιναβούς όπως είναι τα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις απο και προς τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου είναι για την ερχόμενη Πέμπτη και θα πραγματοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως και κανονικά θα τακτοποιούνται οι οικονομικές εκκρεμμότητες του Σκανδιναβικού θυγατρικού ομίλου της Thomas Cook προς τους ξενοδόχους.
Υπό τον τίτλο «Η Ving Goup συνεχίζει να επενδύει στην περιοχή των Σκανδιναβικών χωρών» η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Thomas Cook Group – όπου η Ving Group στην περιοχή των σκανδιναβικών χωρών είναι ανεξάρτητη από το 2007 – ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία είχε καταθέσει πτώχευση.

Η Ving Group με τις εταιρείες Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter και την αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Airlines Scandinavia, επενδύει περαιτέρω και οι πτήσεις ανοίγουν και πάλι από την Τρίτη.
Η Ving Group στις σκανδιναβικές χώρες και η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Airlines Scandinavia είναι από τις πλέον κερδοφόρες ταξιδιωτικές εταιρείες στις σκανδιναβικές χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Το συμβούλιο αποφάσισε τώρα να επαναλάβει τις πτήσεις την Τρίτη.

«Ενώ είμαι λυπημένος από την πτώχευση του Thomas Cook Group και όλους τους υπαλλήλους και πιστούς πελάτες του σε πολλές χώρες, η ευθύνη μου είναι εδώ στις σκανδιναβικές χώρες και για το συνεχιζόμενο ταξίδι της Ving Group» λέει ο Magnus Wikner, Διευθύνων Σύμβουλος του Vinggruppen στις Σκανδιναβικές χώρες.

« Έχουμε μεγάλη ευθύνη για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας και έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να βρούμε μια λύση τόσο γρήγορα ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις σκανδιναβικές επιχειρήσεις», συνεχίζει ο Magnus Wikner.

Για τους ταξιδιώτες του Ving Group, η χρεοκοπία του Thomas Cook Group δεν έχει άμεσο αντίκτυπο.

«Το επίκεντρο της Ving Group για περισσότερα από 60 χρόνια ήταν να δημιουργηθούν οι καλύτερες εβδομάδες του έτους για τους καλεσμένους μας και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε εμπειρίες και αναμνήσεις διακοπών στο μέλλον», λέει ο Magnus Wikner.

flashnews.gr