Επικίνδυνες καταστάσεις στην εθνική στα Χανιά

Επικίνδυνες καταστάσεις στην εθνική στα Χανιά

Επικίνδυνες καταστάσεις στην εθνική στα Χανιά

Εξαιρετικά επικίνδυνο παραμένει το τμήμα του Βόρειου Οδικού Aξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα από Καλύβες έως Σταλό, στο οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις και καταστροφές.

Και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα ασφάλειας, στα σημεία στα οποία είχαν σημειωθεί οι μεγάλες κατολισθήσεις.

Ετσι, στο ύψος του ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια, στο Καλάμι, στο Πλατάνι της Σούδας αλλά και στον Σταλό, ο φόβος για νέες κατολισθήσεις είναι βάσιμος.

Ταυτόχρονα, τα σημάδια από τις μικρότερες κατολισθήσεις κατά μήκος της εθνικής οδού, είναι εμφανή.

Τα “Χ.ν.” επισκέφτηκαν χθες τα σημεία αυτά και διαπίστωσαν ότι οι κίνδυνοι εν όψει του χειμώνα είναι υπαρκτοί με την πολιτεία και κάθε αρμόδια αρχή (Περιφέρεια, υπουργείο Υποδομών, κ.ά.) να είναι απούσες.

Στην περιοχή των Μεγάλων Χωραφιών ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου. Έτσι, ο δρόμος στενεύει στο σημείο που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία, παραμένει η ειδική σήμανση για τους οδηγούς ενώ ο φόβος για νέα προβλήματα από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα είναι έντονος.

Στο Πέρα Πλατάνι παραμένουν τα μπάζα από την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί και απλώς έχουν τοποθετηθεί πέντε… κώνοι κυκλοφορίας μπροστά από τα χώματα. Υπάρχει κίνδυνος από νέα νεροποντή να πέσουν μεγάλα βράχια αλλά ούτε αυτή η απειλή έχει αντιμετωπιστεί για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Λίγο μετά, πάντα επί της εθνικής οδού, υπάρχουν στο δρόμο βράχια από άλλη, μικρότερη, κατολίσθηση καθώς δεν έχει γίνει κανένα έργο αποκατάστασης.

Στον Σταλό απομακρύνθηκαν τα χώματα αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς δεν έχουν γίνει εργασίες αντιστήριξης των πρανών.

Στο μεταξύ, κατά μήκος της εθνικής οδού και σε αυτή τη διαδρομή συναντάμε μπάζα, σκουπίδια και… πλαστικά μπουκάλια.