Έως και 100% οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης – Αυξάνονται οι νέοι επισκέπτες στο νησί

Έως και 100% οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης – Αυξάνονται οι νέοι επισκέπτες στο νησί
aeweb

Αυξημένες είναι οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την Μαρία Μπινιχάκη, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Φιλοξένια, Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τουρίστες δεν έχουν επηρεαστεί για την ώρα από το «κόκκινο» χρώμα του Ηρακλείου και των Χανίων. «Δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο, αφού μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχαμε πολύ μικρές πληρότητες και υπήρχε ανησυχία σε όλα τα τουριστικά καταλύματα. Αυτή τη στιγμή ανεβαίνουν απροσδόκητα οι πληρότητες έως και 100% σε όλα τα είδη με μια μικρή διαφοροποίηση σε μερικές περιοχές του Ηρακλείου», εξήγησε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, φέτος έχουν έρθει στη χώρα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάρα πολλοί νέοι επισκέπτες, οι οποίοι δείχνουν τεράστια εμπιστοσύνη στο υγειονομικό σύστημα της χώρας. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ελάχιστους επισκέπτες από Ρωσία και Βρετανία. Το κενό αυτό ωστόσο, καλύπτεται από τις νέες αγορές που μας επισκέπτονται, την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία».

Ο κ. Χριστοδουλάκης παρόλα αυτά, τόνισε ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, γεγονός που ίσως να οφείλεται και στη βοήθεια του κράτους με τις αναστολές εργασίας και τα επιδόματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ζήτηση για καταλύματα είναι συνεχώς αυξανόμενη, ακόμα και για τους επόμενους μήνες, με τον εσωτερικό τουρισμό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη. «Πρέπει να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις αναζήτησης, ώστε να καταφέρει να επιμηκυνθεί η σεζόν. Επίσης οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού θα πρέπει να αναζητούν καταλύματα νωρίς και όχι τελευταία στιγμή, αφού οι πληρότητες είναι αυξημένες και ενδεχομένως να μην καταφέρουν να εξυπηρετηθούν».

creta24.gr