Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 ( φωτο + video)

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 ( φωτο + video)
aeweb

Πλήθος κόσμου διασκέδασε στην Τελετή Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 – “Ο Χορός στον Χώρο και στον Χρόνο”.

Από νωρίς το απόγευμα τα παιδιά συμμετείχαν στο Καρναβαλάκι στη Μεγάλη Πόρτα του Ρεθύμνου, τραγουδώντας, χορεύοντας και ζωγραφίζοντας τα πιο μικρά παιδιά. Ήταν μια καλή ευκαιρία οι γονείς να κάνουν τη βόλτα τους οικογενειακώς και να χαρούν όσα είχαν ετοιμάσει με φροντίδα τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΡ.

Ξαφνικά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος έκανε την εμφάνισή του με το οικολογικό του ξύλινο ποδήλατο, γεμίζοντας όλους με χαρά και ακόμα περισσότερη διάθεση για χορό! Η βόλτα στους δρόμους της παλιάς πόλης ξεκίνησε με τους αθλητές της ενόργανης του ΟΚΑ Αρκάδι να γοητεύουν το κοινό με τα… χορευτικά ακροβατικά τους!

Ο κόσμος πλημμύρισε στην τελική ευθεία προς την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, την οδό Αρκαδίου, ανυπομονώντας να φτάσει στο stage όπου θα έβλεπε τις στολές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 – “Ο Χορός στον Χώρο και στον Χρόνο”, να παρελαύνουν η μία μετά την άλλη.

Ο χορός ένωσε τους ανθρώπους, όπως είναι και η επιδίωξη της θεματικής της φετινής διοργάνωσης, που μετέφερε στο κοινό η πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ την κήρυξη της έναρξης πραγματοποίησε ο πρώτος δημότης του Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης.

Καταγοητευμένο το κοινό, απόλαυσε χορευτές σε μια συνεχή αλληλουχία εκφάνσεων της έκφρασης μέσα από τον χορό, δείχνοντας έμπρακτα ότι οι σχολές του νησιού μπορούν και προσέφεραν ένα πλούσιο θέαμα.

Όσο για τη συναυλία που ακολούθησε… άπειρες φορές ο Tonis Sfinos, ρωτούσε το κοινό: “Θέλετε κι άλλο;”, για να λάβει ισάριθμες φορές ένα εκκωφαντικό ναι, ως απάντηση. Πλαισιωμένος από ένα σύνολο καλλιτεχνών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν τις εντυπώσεις σε ζωντάνια, κέφι και χαρά.

Το αξιοσημείωτο είναι και ο τρόπος που ο Βασιλιάς Καρνάβαλος σατίρισε φέτος τις καταστάσεις, αφού μάλλον τα βρήκε σκούρα, δεχόμενος την καλοπροαίρετη κριτική της Βασίλισσας του Παλιού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, αντί για να κριτικάρει ο ίδιος. Θωμάς Καντιφές και Βιβή Χατζηκωτούλα, σε κείμενό της, ανέδειξαν το παλιό με το νέο στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, καταλήγοντας σε συμφιλίωση και συγκερασμό του τότε με το τώρα.

Το κοστούμι της βασίλισσας του Παλιού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, δημιούργησε ο Τάκης Χάσικος και αυτό του Βασιλιά Καρνάβαλου επιμελήθηκε ο Νίκος Μιχάλας.

Σας έχουμε επισυνάψει και τον σπαρταριστό διάλογο που εκτυλίχθηκε στην σκηνή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 σε έναν χορό για δύο, στον χώρο και στον χρόνο.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019:

Πέπη Μπιρλιράκη, Πόπη Δυνιακού-Κρυοβρυσανάκη, Έλενα Πατσαχάκη, Κώστας Μοσχάκης,Μάνος Παλαφούτης, Κατερίνα Μανετάκη, Ραφαήλ Μανουσάκης και Νίκος Μαρκαντώνης.

Μείνετε συντονισμένοι!

#rethcarnival #rethcarnival2019 rethymnocarnival.gr

Υπό την αιγίδα:

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Greece AllTime Classic)

Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Επιμελητήριο Ρεθύμνου

Διοργάνωση:

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Μεγάλος Χορηγός: Μπύρα Άλφα, Χορηγοί: Ατλαντίδα, The VW mobile car, Σύλλογος Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου Ρεθύμνου. Υποστηρικτές: Palazzino di Corina, Jo-An City and Resorts Hotels, Brascos Hotel, Intercity AE, Talos RO Tours, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Veneto Hotel, Σαββοϊδάκης. Τηλεοπτικοί Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ TV, Star, Με την στήριξη όλων των ΜΜΕ της Κρήτης.

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού