Ένταση στο ξεκίνημα της δίκης για την ανθρωποκτονία του Π. Δουρουντάκη(photo)

Ένταση στο ξεκίνημα της δίκης για την ανθρωποκτονία του Π. Δουρουντάκη(photo)

Ένταση στο ξεκίνημα της δίκης για την ανθρωποκτονία του Π. Δουρουντάκη(photo)

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη τον Μάρτιο του 2018.

Ένταση στη δίκη αμέσως μόλις ξεκίνησε

Λίγα λεπτά μόλις ξεκίνησε η δίκη και διεκόπη καθώς προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα μετά από ξέσπασμα της χήρας. Μόλις κατατέθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ότι παραδόθηκε η καραμπίνα στις αρχές η χήρα ξέσπασε σε φωνές, επιτέθηκε με σκληρές απειλές κατά των συνηγόρων υπεράσπισης φωνάζοντας στο τέλος “Μετά από 19 μήνες φέρατε την καραμπίνα; Πόσους έχει σκοτώσει αυτή η καραμπίνα μετά από 19 μήνες”.

Η δίκη διεκόπη για λίγα λεπτά με τη χήρα ωστόσο να παραμένει σε έκκρυθμη κατάσταση. Μόλις έγινε προσπάθεια να συνεχιστεί η δίκη η σύζυγος του θύματος συνεχίζοντας να είναι εκτός εαυτού αρνήθηκε να αποχωρησει από την αίθουσα με αποτέλεσμα να ξαναδιακοπεί.
Η δίκη συνεχίζεται με κατάθεση του αστυνομικού που είχε διακοπεί την προηγούμενη φορά, στη συνέχεια να εξεταστεί ο γιος του θύματος και μετά να ακολουθήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στις 24 Σεπτεμβρίου, είχαν καταθέσει η η χήρα του δολοφονηθέντος, η κόρη του και ένας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται ένας 45χρονος από τα Σφακιά που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει ομολογήσει την πράξη του και ο 40χρονος αδερφός του καθώς και ένας 39χρονος που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Θυμίζουμε ότι το πτώμα του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη είχε βρεθεί 3,5 μήνες μετά την εξαφάνισή του, θαμμένο με το αυτοκίνητό του σε λάκκο βάθους περίπου 5 μέτρων στον Αλικιανό.

flashnews.gr