Ένταση στα δικαστήρια Χανίων για το αίτημα αποφυλάκισης του 39χρονου καθηγητή που ασελγούσε σε παιδιά δημοτικού

Ένταση στα δικαστήρια Χανίων για το αίτημα αποφυλάκισης του 39χρονου καθηγητή που ασελγούσε σε παιδιά δημοτικού

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής κατέθεσε σήμερα ο 39χρονος καθηγητής Αγγλικών που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τέλεση γενετήσιων πράξεων επ’ αμοιβή σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ωστόσο τα όσα υποστήριξαν ο ίδιος και ο δικηγόρος του, ακούστηκαν προκλητικά για τις οικογένειες, οι οποίες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης.

Ο 39χρονος ζήτησε να αποφυλακιστεί προφασιζόμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, η οποία όπως είπε έχει πρόβλημα αλκοολισμού και ξεχνά να πάρει τα χάπια της για την άνοια. «Θέλουν έναν παιδεραστή για να δίνει χαπάκια» τόνισε αγανακτισμένος ο πατέρας ενός εκ των παιδιών.

Ο εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Πάσχα του 2020, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Βρετανικής καταγωγής καθηγητής δικάστηκε και καταδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και εκτίει την ποινή του στο κατάστημα κράτησης Χανίων.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται η κράτησή μου» είπε χαρακτηριστικά ο 39χρονος.

Στο άκουσμα της μαρτυρίας του καθηγητή ότι «δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο κρατείται» ο πατέρας ενός από τα παιδιά – θύματα, ξέσπασε σε λυγμούς.

Η Εισαγγελέας τόνισε πως οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος δικαιολογούν την αποφυλάκιση ενώ θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων πράξεων.

zarpanews.gr