Ένα ιστιοφόρο – θαύμα της τεχνολογίας στα Χανιά

Ένα ιστιοφόρο – θαύμα της τεχνολογίας στα Χανιά
aeweb

Το πιο σύγχρονο και πολυτελές ιστιοφόρο του κόσμου έδεσε έξω από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Πρόκειται για το εντυπωσιακό “Maltese Falcon” (Γεράκι της Μάλτας) , ένα θαύμα της ναυπηγικής όπως το χαρακτηρίζουν, το οποίο έφτασε την Κυριακή στο Ενετικό Λιμάνι από την Βαλέττα της Μάλτας.

Το “Maltese Falcon διαθέτει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Έχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Το πολυτελέστατο «Γεράκι της Μάλτας» πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Τζον Χιούστον με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ .

Ένα ιστιοφόρο – θαύμα της τεχνολογίας στα Χανιά

Το αστραφτερό γιοτ, πιάνει ταχύτητα άνω των 20 κόμβων μόνο με τα πανιά του, τα οποία έχουν εμβαδόν 2.400 μέτρα! Εντυπωσιακό, καθώς ζυγίζει 1.240 τόνους! Οσο για τις δίδυμες Deutz μηχανές των 1.800 ίππων η καθεμία, απλώς το καθιστούν το πιο γρήγορο και ευέλικτο γιοτ στον κόσμο. Το εσωτερικό του είναι πολυτελέστατο και μοιάζει με… διαστημόπλοιο επενδυμένο με ξύλο!

Οι εξωφρενικά άνετοι και πολυτελείς χώροι του έχουν εμβαδόν περίπου 5.500 τετραγωνικά μέτρα! Το πανέμορφο ιστιοφόρο έχει χώρους για τη μεταφορά δύο ταχύπλοων με water ski μήκους 10 μέτρων, τεσσάρων ιστιοπλοϊκών σκαφών τύπου Laser, ενός σκάφους με τουρμπίνα μήκους πέντε μέτρων και ενός… μίνι υποβρυχίου για την εξερεύνηση των βυθών.

Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς της Hewlett-Packard από τον οποίο το αγόρασε η Ελληνοκύπρια επιχειρηματίας Έλενα Αμβροσιάδου, ενώ ως ιδιοκτήτης του φέρεται η εταιρεία Pleon Ltd


flashnews.gr