Εν πλω το ΟΧΙ στα χημικά από τους Κρητικούς

Εν πλω το ΟΧΙ στα χημικά από τους Κρητικούς

Δεκάδες Κρητικοί έφτασαν στα Σφακιά το μεσημέρι με δικά τους μέσα, ή με λεωφορεία τα οποία εκτέλεσαν ειδικό δρομολόγιο για τη μεταφορά μικρών και μεγάλων που ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμα δυναμική διαμαρτυρία, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.

aeweb

Οι Κρητικοί από διάφορες περιοχές του νησιού, έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στα Σφακιά.

Εν πλω το ΟΧΙ στα χημικά από τους ΚρητικούςΣτη συνέχεια θα επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το” παρών” πολιτικοί όπως ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και φορείς.

Εν πλω το ΟΧΙ στα χημικά από τους ΚρητικούςΕπιπλέον, η σύζυγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, κα. Μαρία Τσόκα και η σύζυγος του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων, κα. Ελένη Σταματάκη, βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο λιμάνι της Χώρας των Σφακίων.

Ο συνδυασμός «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του στην υποβάθμιση της Μεσογείου, της θάλασσας που αποτελεί πηγή ζωής για την Κρήτη. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε η καταστροφή των χημικών της Συρίας να γίνει πρόβλημα της Κρήτης.

flashnews.gr