Ελένη Μενεγάκη: Προανάκριση για βίντεο που ανέβασε το Πάσχα από την Κρήτη

Ελένη Μενεγάκη: Προανάκριση για βίντεο που ανέβασε το Πάσχα από την Κρήτη

Προανάκριση για τους άσκοπους πυροβολισμούς που ακούγονται σε βίντεο με την Ελένη Μενεγάκη κατά την παραμονή της στην Κρήτη διατάχθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.  

Η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τον Ματέο Παντζόπουλο πέρασαν τις διακοπές του Πάσχα στην Κρήτη και τις συνόδευσαν με αναρτήσεις στα social media χωρίς προφανώς να υποψιάζονται τι θα ακολουθούσε.  

Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που ανέβασε η παρουσιάστρια στο Instagram το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για να βρεθούν όσοι ευθύνονται για τη συνέχιση του επικίνδυνου αυτού εθίμου.  

Η διαταγή για τη διενέργεια προανάκρισης δόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του video.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει να εντοπίσουν το μέρος όπου βρισκόταν η Ελένη Μενεγάκη, οι μαντιναδολόγοι και οργανοπαίχτες που τη συνόδευαν, η ταυτότητά τους, η ημέρα και ο χρόνος που ρίχτηκαν οι άσκοποι πυροβολισμοί.  

Αφού βρεθούν θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν γνωρίζουν ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που αν και δε φαίνονται στο σχετικό βίντεο ευθύνονται για τους άσκοπους πυροβολισμούς.  

Μεταξύ εκείνων που θα κληθούν να καταθέσουν και θα ερωτηθούν είναι, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές και η  Μενεγάκη, αλλά και ο σύζυγός της Ματέο Παντζόπουλος.  

Στο σχετικό βίντεο το οποίο είδαν χιλιάδες άτομα τόσο από το λογαριασμό της γνωστής παρουσιάστριας στο twitter όσο και από την αναπαραγωγή του σε δημοσιογραφικά portal, ακούγονται μετά τις μαντινάδες, πέντε τουλάχιστον άσκοποι πυροβολισμοί, ενώ στο άκουσμά τους, αντιλαμβάνεται κανείς την έκπληξη της παρουσιάστριας για τη χρήση των όπλων.

  Ο κύριος Λαγουδάκης αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι ο ίδιος διέταξε προανάκριση για την υπόθεση την οποία και ανέθεσε σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου.  

Όπως λέει «το μέρος όπου φαίνεται στο σχετικό βίντεο είναι πιθανότατα στην περιοχή του Ατσιπόπουλου, ενώ ορισμένοι από τους παριστάμενους είναι γνωστά άτομα στην περιοχή και δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να κληθούν για να καταθέσουν».  

Η Αστυνομία, όπως λέει ο κ. Λαγουδάκης, θα ζητήσει το βίντεο που ανέβασε η Μενεγάκη στο πλαίσιο της αστυνομικής διαδικασίας που διατάχθηκε.  

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι έγινε μία πρώτη έρευνα χθες και βρέθηκαν κάποιοι κάλυκες από 9άρι.  

Προσήχθη ο ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος, ο οποίος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος έριχνε στον αέρα.

  Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elenimenegaki στις

Πηγή: www.lifo.gr