Ελένη Μενεγάκη: Η προσωπική εξομολόγηση που συγκίνησε…

Ελένη Μενεγάκη: Η προσωπική εξομολόγηση που συγκίνησε…
aeweb

“Σας το λέω γιατί κανείς από εσάς δεν έχει μεγαλώσει σε οικογένεια αντίστοιχη σαν την δική μου”.
Μετά από ένα βίντεο σχετικά με τα παιδιά που μεγαλώνουν με τον έναν από τους δύο γονείς, η Ελένη Μενεγάκη, στην εκπομπή της Παρασκευής, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση. Η παρουσιάστρια μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα της, καθώς έχασε τον μπαμπά της όταν ήταν μικρή. Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε τα εξής:

«Έτυχε όπως και σε εμένα που ο μπαμπάς μου δεν είναι εν ζωή, θέλω να σας πω ότι σκέφτεται ένα παιδί όταν είναι μικρό, δεν σκέφτεται το ίδιο όταν μεγαλώνει. Σας το λέω και σαν προσωπική εμπειρία. Το παιδί ως παιδί λειτουργεί έτσι, φοβάται μήπως κάποιος το πάρει, μήπως κάτι γίνει, μήπως αλλάξει η ισορροπία μέσα στο σπίτι. Το παιδί όταν μεγαλώνει αισθάνεται όταν ο γονιός του είναι μόνος μεγάλη ευθύνη, αισθάνεται ανασφάλεια «πού την αφήνω μόνη της, εγώ μου επιτρέπεται που προχωράω τη ζωή μου παρακάτω»;

Επίσης, το κάθε παιδί εκτός από το βάρος που αισθάνεται για τον έναν γονέα του, τον μοναδικό που τον έχει μεγαλώσει, αισθάνεται και ο ίδιος πολλές ανασφάλειες που δεν τις φαντάζεστε. Σας το λέω γιατί κανείς από εσάς δεν έχει μεγαλώσει σε οικογένεια αντίστοιχη σαν την δική μου. Τις ανασφάλειες που έχει ένα παιδί που έχει έναν γονιό, αν πάθει κάτι τι γίνεται; Πώς ερχόμαστε καμιά φορά εδώ και μπορεί κάποιος να μην είναι πολύ καλά, τα παιδιά τα βλέπουν και τα νιώθουν όλα και να μην πουν λέξη. Υπάρχει κάτι πιο υγιές από ένα παιδί να βλέπει τη μαμά ή τον μπαμπά του όποιον έχει να είναι καλά, με χαμόγελο, ήρεμο; Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δεν χρειάζεται το παιδί να μεγαλώνει με τα βάρη των δικών μας επιλογών. Έτσι πιστεύω εγώ».
https://youtu.be/g74OJB1MdTA
zappit.gr