Εκτός Δημαρχείου και… αλμυροί οι πολιτικοί γάμοι στα Χανιά – Πού και πότε θα γίνονται και πόσο θα στοιχίζουν

Εκτός Δημαρχείου και… αλμυροί οι πολιτικοί γάμοι στα Χανιά – Πού και πότε θα γίνονται και πόσο θα στοιχίζουν

Εκτός Δημαρχείου και… αλμυροί οι πολιτικοί γάμοι στα Χανιά – Πού και πότε θα γίνονται και πόσο θα στοιχίζουν

Γάμοι… δίπλα στο κύμα θα γίνονται στο έξης στον Δήμο Χανίων μετά την σχετική απόφαση του Δημάρχου. Ωστόσο, η «αλμύρα» δεν θα έρχεται από την θάλασσα αλλά από τον τιμοκατάλογο που προωθεί η αρμόδια αντιδημαρχία και ο οποίος φτάνει, υπό προϋποθέσεις και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr τα 350 ευρώ!

 

Η απόφαση του κ. Βάμβουκα για τους χώρους και τις ώρες τέλεσης των πολιτικών γάμων δημοσιεύτηκε σήμερα στην «Διαύγεια» ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα επαγγελματιών του χώρου καθώς θεωρείται «κλειδί» για την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού.

Σύμφωνα με αυτή, ως χώροι και ημέρες τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Δήμο Χανίων ορίζονται οι κάτωθι:

Α. Δημοτικά Κτήρια: 1. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων – Δημαρχείο Χανίων

2. Αύλειος χώρος Δημαρχείου Χανίων

Ως τακτές ημέρες της εβδομάδας για την τέλεση των πολιτικών γάμων στους ανωτέρω χώρους (Δημοτικά Κτήρια) ορίζονται: Δευτέρα έως και Παρασκευή από 12:00 έως 14:00 για όλο το έτος Σάββατο και Κυριακή από 11:00 έως 12:00 για όλο το έτος

Β. Δημοτικοί Κοινόχρηστοι χώροι:

1. Πάρκο Βίλα Κούνδουρου

2. Πάρκο Νέας Χώρας πλησίον Κολυμβητηρίου

3. Πύλη Σαμπιονάρα

4. ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία

5. Άγιοι Απόστολοι

Μάλιστα για την ομάδα Β, η τέλεση γάμων προγραμματίζεται να γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα.

Πού είναι το Λιμάνι;

Δυστυχώς από τους χώρους απουσιάζει εντελώς το ενετικό λιμάνι των Χανίων παρόλο που υπάρχουν εκεί δημοτικά κτήρια με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και το νέο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για το οποίο έχει κατατεθεί από στενό συνεργάτη του Δημάρχου πλήρης πρόταση για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό, φιλοξενώντας όχι μόνο την τελετή αλλά και το γαμήλιο πάρτυ στο ωραιότερο ίσως σημείο της πόλης.

Αύριο η συζήτηση για το ειδικό τέλος

Η συζήτηση για την επιβολή ειδικού τέλους στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια, πρόκειται να γίνει αύριο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το κόστος θα κυμαίνεται -για τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες- από 250 έως και 350 ευρώ ανάλογα με τον χώρο. Βέβαια, ακόμα κι αν η απόφαση ψηφιστεί, το τελικό «οκ» για να δοθεί από την Αποκεντρωμένη, θα πρέπει ο τιμοκατάλογος να είναι συγκεκριμένος και να αναφέρονται ρητά οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται με το εκάστοτε αντίτιμο.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Πλατανιά όπου πρόσφατα ελήφθη ανάλογη απόφαση, οι γάμοι είναι γίνονται δωρεάν (εκτός του νόμιμου τέλους των 15 ευρώ) ενώ στους περισσότερους δήμους που έχουν ληφθεί ανάλογες αποφάσεις, τα κοστολόγια δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ. Εξαίρεση η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι οποίες έχουν ήδη καθιερωθεί ως γαμήλιοι προορισμοί, αντίθετα φυσικά με τον Δήμο Χανίων που παραμένει σχετικά άγνωστος. Ακόμη, οι περισσότεροι Δήμοι έχουν υιοθετήσει ξεχωριστό κοστολόγιο για τους δημότες και ξεχωριστό για τους τουρίστες, κάτι που επίσης για την ώρα δεν προβλέπεται.

zarpanews.gr