Έκρηξη «μυστήριο» αναστάτωσε τα Χανιά

Έκρηξη «μυστήριο» αναστάτωσε τα Χανιά

Μυστήριο παραμένει η προέλευση του ισχυρού ήχου που ακούστηκε περίπου στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης και αναστάτωσε τους κατοίκους των Χανίων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν προήλθε ούτε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στην περιοχή της Νέας Χώρας, όπως είχε φημολογηθεί, ούτε από το Πεδίο Βολής Κρήτης αλλά ούτε και από εργασίες σε λατομείο στην περιοχή του Ακρωτηρίου όπως κάποιοι κάτοικοι εκτίμησαν.

Ο θόρυβος έγινε αισθητός σε μια μεγάλη ακτίνα από τον Αλικιανό, την Αγιά, το Βαρύπετρο, μέχρι το Μάλεμε αλλά και στα δυτικά της πόλης των Χανίων. Μάλιστα από τον δυνατό κρότο έσπασε και τζαμαρία σε κατάστημα στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου.

Δεκάδες τηλεφωνήματα έχει δεχθεί το 100 και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ωστόσο δηλώνουν πλήρη άγνοια για το τι μπορεί να προκάλεσε τον θόρυβο.

Πιθανολογείται χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι ο θόρυβος ενδέχεται να προκλήθηκε από κάποιο μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου!

Αυτό πάντως, μέχρι στιγμής αποτελεί σενάριο που ναι μεν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με σιγουριά, μοιάζει δε ως το πιο πιθανό.