Ένα εκατομμύριο δολάρια για αντικείμενα του Tony Curtis

Ένα εκατομμύριο δολάρια για αντικείμενα του Tony Curtis

Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκαν από την πώληση σε δημοπρασία, αντικειμένων που ανήκαν στον διάσημο ηθοποιό Tony Curtis, όπως έγινε γνωστό. Τα πράγματα πωλήθηκαν από την έκτη και τελευταία σύζυγο του Curtis, Jill, προκαλώντας την αντίδραση των παιδιών του ηθοποιού, τα οποία ισχυρίζονται ότι δεν ζήτησε ποτέ τη γνώμη τους.

Στην δημοπρασία πωλήθηκαν έργα τέχνης που ανήκαν στον Curtis, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα από ταινίες του, μεταξύ των οποίων και ένα σακάκι που φορούσε στην ταινία “Some Like It Hot”. Το εν λόγω σακάκι δημοπρατήθηκε για 46.875 δολάρια, ενώ η πλακέτα με το αστέρι του Curtis στην Λεωφόρο της Δόξας πωλήθηκε έναντι 10.000 δολαρίων. 

“Δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσε ο πατέρας μου. Η Jill Curtis είναι η μόνη που επωφελείται από αυτή τη δημοπρασία. Δεν μας συμβουλεύτηκε”, σημείωσε η Allegra Curtis, κόρη του Tony από τη δεύτερη σύζυγό του Christine Kaufmann και συμπλήρωσε πως τα αντικείμενα ανήκαν σε μουσείο.

Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των αντικειμένων του ηθοποιού θα διατεθούν για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που ο Curtis και η σύζυγος του Jill είχαν ιδρύσει, για την βοήθεια κακοποιημένων αλόγων. Ο Tony Curtis απεβίωσε το 2010 σε ηλικία 85 ετών.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ